Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 18 2007

Κανάκης: Τα ”θεμελιώδη” και ο... βραχνάς

Η μετοχή του Κανάκη συγκαταλέγεται στους τίτλους που διαθέτουν ελκυστικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, καθώς η κεφαλαιοποίηση είναι γύρω στα 17,7 εκατ. ευρώ και το P/E στο 11,8 -με βάση τα κέρδη του 2005- ενώ τα κέρδη για το 2006 αναμένονται αρκετά αυξημένα, με εικόνα ανάλογη αυτής του εννεαμήνου.

Ικανοποιητική επίσης είναι και η μερισματική απόδοση του τίτλου, που με βάση το προσαρμοσμένο περυσινό μέρισμα οδηγεί σε μια απόδοση της τάξεως του 2,5%.

Επειδή η ρευστότητα της εισηγμένης είναι άριστη και επειδή οι επενδύσεις της ολοκληρώθηκαν (το νέο αποθηκευτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες) είναι πολύ πιθανό το φετινό μέρισμα να είναι σαφώς μεγαλύτερο από το αντίστοιχο περυσινό, αφού και τα κέρδη θα είναι ανεβασμένα.

Άλλωστε, παρά την υλοποίηση της επένδυσης στη Θεσσαλονίκη, ο τραπεζικός δανεισμός της εισηγμένης υποχώρησε από το 1,23 εκατ. ευρώ στις 700 χιλιάδες.

Σημειωτέον ότι ο δείκτης τιμής προς τη λογιστική αξία υπολογίζεται γύρω στο 1,52.

Στο μέτωπο των προοπτικών, εδώ και αρκετά χρόνια η εισηγμένη μας έχει συνηθίσει σε μια ετήσια άνοδο εργασιών χαμηλότερη του 10%, γεγονός που την τοποθετεί στην κατηγορία των μάλλον περιορισμένων ρυθμών ανάπτυξης.

Ωστόσο, τα στελέχη της Κανάκης πιστεύουν ότι οι ρυθμοί αυτοί θα επιταχυνθούν, καθώς το νέο αποθηκευτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα ενισχύσει τις πωλήσεις στη Βόρειο Ελλάδα (σήμερα υλοποιούνται μέσω αντιπροσώπων) και θα συμβάλλουν στις προσπάθειες επέκτασης στα Βαλκάνια, όπου αναζητούνται αντιπρόσωποι και δίκτυα σε Βουλγαρία, Σκόπια, Κόσοβο κ.α.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο... βραχνάς.

Η εμπορευσιμότητα της μετοχής είναι πολύ χαμηλή και δύσκολα θα βελτιωθεί με τις δωρεάν μετοχές που διανεμήθηκαν από την Τετάρτη (2 νέες σε κάθε 10 παλαιές).

Πώς να βελτιωθεί η ρημάδα η εμπορευσιμότητα, όταν οι βασικοί μέτοχοι κατέχουν το... 80% της εταιρίας…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v