Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 18 2007

Ο Μπάφετ, ο Σόρος και η ”αλάνθαστη” αγορά

Φίλος της στήλης μας θύμισε χθες μια ”χρυσή αρχή” των επενδύσεων.

Μην κυνηγάτε τις τιμές, ιδιαίτερα όταν εκείνες έχουν προπορευτεί αρκετά.

Τα λεφτά, εκτός αν συγκαταλέγεστε στην κατηγορία των day traders, μια κατηγορία που έγινε μόδα το 1999-2000 και έκτοτε κινδύνευσε να… εκλείψει ολοσχερώς, δεν βγαίνουν με το να αγοράσετε μια μετοχή στο 1,10 και να την πουλήσετε στο 1,20, την ίδια μέρα ή έπειτα από τρεις μέρες.

Τα λεφτά βγαίνουν όταν αγοράζετε μετοχές που για κάποιους λόγους είναι υποτιμημένες. Στην πράξη, όσοι λένε ότι η αγορά ”δεν κάνει ποτέ λάθος”, εννοούν ότι πάντα η αγορά έρχεται και διορθώνει τα λάθη της. Άλλοτε γρήγορα κι άλλοτε αργά.

Αν η αγορά δεν έκανε ποτέ λάθος, τόσο ο Μπάφετ όσο και ο Σόρος θα έψαχναν ακόμη πώς να κάνουν το πρώτο τους… εκατομμύριο!

Υπάρχουν και σήμερα μετοχές που εφόσον η αγορά διατηρήσει την ανοδική της τάση, μπορούν να προσφέρουν σημαντικά κέρδη. Πολλές από αυτές αδικούνται κυρίως από τη μειωμένη εμπορευσιμότητα και το σχετικά μικρό μέγεθος που έχουν, και όχι για άλλους λόγους.

Αν όμως το εύκρατο κλίμα διαρκέσει -και με αυτό δεν εννοούμε μια αδιάκοπη άνοδο, κάτι τέτοιο θα είναι πολύ κακό σημάδι για τα περαιτέρω- είναι βέβαιο ότι θα ”ξυπνήσουν” κι αυτές οι μετοχές, που ως τώρα βρίσκονταν στο περιθώριο.

Ρόλο βέβαια θα παίξει και ο τρόπος με τον οποίο θα ξυπνήσουν, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε σε επόμενο σχόλιο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v