Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2007

Κύπρος: Μετά το ”φιάσκο” τι;

Δυστυχώς όσα λέγαμε στα χθεσινά σχόλια, έγιναν πραγματικότητα.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου επέλεξε να χαρακτηρίσει ”σύσταση” την ανακοίνωση που είχε εκδώσει μπλοκάροντας τις δημόσιες προσφορές της MPB, αποδεχόμενη έτσι και ότι ήταν αναρμόδια να αποφασίσει επί του θέματος.

Με μια λέξη… τραγέλαφος!

Που εκθέτει βέβαια ανεπανόρθωτα το κύρος της Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου, καθώς οι ατυχέστατοι και απολύτως επιπόλαιοι- στην καλύτερη των περιπτώσεων- χειρισμοί της, αφορούσαν το πιο σημαντικό θέμα που έχει τεθεί ως τώρα στο κυπριακό Χρηματιστήριο.

Το ερώτημα είναι αν ”θα ανοίξει μύτη” γι’ αυτό το φιάσκο, αν θα υπάρξει η απαραίτητη ευθιξία, ή θα επικρατήσει η λογική της προστασίας κεκτημένων και ”ημετέρων”.

Επί του πρακτέου πάντως η ”μπάλα” περνάει τώρα στο… γήπεδο του ΧΑΚ και του προέδρου του, κ. Άκη Κλεάνθους.

Ο οποίος εξ αρχής - και δικαιώθηκε βέβαια- έλεγε ότι ”η απλή ανακοίνωση προθέσεων δεν μπορεί να δεσμεύει εισηγμένες”, ενώ επέμεινε σε αυτή την άποψη με δηλώσεις του, ακόμη και μετά την αντίθετη θέση της Κεφαλαιαγοράς.

Τώρα έχει το δύσκολο έργο να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο, ξετυλίγοντας προς τα πίσω το κουβάρι των εξελίξεων, ώστε να περισώσει όσο γίνεται το κύρος της κυπριακής αγοράς.

Δίνοντας καθαρή και αδιάβλητη λύση.

ΥΓ: Το θέμα απασχολεί από χθες με συσκέψεις επί συσκέψεων το ΧΑΚ, αφού ήδη από χθες ήταν προφανές ότι η υπόθεση ξαναγυρίζει σε αυτό.

Ομοίως μαθαίνουμε, υπήρξε χθες και εκτεταμένη σύσκεψη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας, η οποία- θυμίζουμε- είχε δηλώσει ότι κρατάει σε εκκρεμότητα την προσφορά της MPB για την Πειραιώς, αναμένοντας την απόφαση των χρηματιστηριακών αρχών της Κύπρου.

Βλέπετε, δεδομένου ότι η ”απόφαση” της κυπριακής Επιτροπής δεν ήταν τελικά απόφαση αλλά… ”σύσταση”, ουσιαστικά η ελληνική ΕΚ εξακολουθεί πλέον να… αναμένει τους Κυπρίους.

ΥΓ2: Περιττό να πούμε ότι συνέπεια των όσων κωμικοτραγικών προηγήθηκαν είναι να... στοιχηματίζουν τώρα τα στελέχη της αγοράς εδώ και στην Κύπρο, για το αν θα υπάρχουν δύο προσφορές που θα τρέχουν παράλληλα ή τρεις, κι αν δεν είναι τρεις, αλλά δύο, ποιος ακριβώς θα είναι ο... συνδυασμός!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v