Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 24 2007

Μια κυπριακή (ιλαρο)τραγωδία 2

Έπειτα λοιπόν απ’ όλα αυτά, πώς να μη γελάει τώρα το… πανελλήνιο όταν ήδη από χθες στελέχη της Επιτροπής άφηναν να διαρρεύσει ότι δεν επρόκειτο, λέει, περί απόφασης της Επιτροπής αλλά περί… ”παρότρυνσης” προς τη Marfin, να ανακαλέσει τις προσφορές της, προκειμένου ως φαίνεται να ”ξεστριμωχτούν” απέναντι στα ασφαλιστικά μέτρα της τελευταίας στο Ανώτατο Δικαστήριο!

Προφανώς έπειτα και από αυτόν τον ”χειρισμό” της Επιτροπής, η ιλαροτραγωδία στην οποία έχει εξελιχθεί αυτή η υπόθεση ξεφεύγει εντελώς από τα όρια της ιλαρότητας και περνά στη φάση της… τραγωδίας.

Διότι αν όπως αναμένεται (θεωρείται σχεδόν δεδομένο, για να ακριβολογούμε) η Επιτροπή διατυπώσει σήμερα επίσημα στο Ανώτατο Δικαστήριο τα περί… ”παρότρυνσης”, το θέμα θα κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών χρηματοοικονομικών πρακτορείων.

Σφραγίζοντας για τα καλά τη ”φήμη” που με τόσο κόπο έχει προσπαθήσει να χτίσει το κυπριακό χρηματιστήριο, μέσω και της ”κοινής πλατφόρμας” με το ελληνικό.

Το ερώτημα είναι αν θα έχουν τη γενναιότητα οι άμεσα εμπλεκόμενοι να κάνουν αυτό που πρέπει, ώστε να επέλθει το επόμενο στάδιο της τραγωδίας.

H κάθαρση.

Ώστε να περισωθεί και η φήμη της κυπριακής αγοράς που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί εφεξής ”απαγορευμένος τόπος” για τα επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού που αποζητούν εφαρμογή των νόμων και, βεβαίως, ισονομία απέναντι στα οποιαδήποτε εγχώρια συμφέροντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v