Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2014

Κυπριακός «μποναμάς» 90 εκατ. για την Πειραιώς

Κυπριακός «μποναμάς» 90 εκατ. για την Πειραιώς

Κέρδος τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ θα γράψει η Πειραιώς αμέσως μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά το deal με τη MIG.

Όπως ανέφερε η διοίκηση της Πειραιώς στην τακτική γενική συνέλευση της περασμένης Παρασκευής, τα κεφάλαια ύψους 250 εκατ. που θα βάλει στο Μετατρέψιμο Ομολογιακό της MIG θα κατευθυνθούν στο σύνολό τους για εξόφληση δανείου, ισόποσης ονομαστικής αξίας.

Το δάνειο των 250 εκατ. ευρώ είχε χορηγηθεί από τη Marfin Popular Bank στην RKD, σερβική θυγατρική της MIG, και φέρει εγγύηση της τελευταίας.

Μετά την εξυγίανση της MPB, το δάνειο περιήλθε στην Τράπεζα Κύπρου και μετά από πολύμηνες συζητήσεις η Πειραιώς το εξαγόρασε πρόσφατα με μεγάλο discount. Μαζί του αγόρασε άλλο ένα δάνειο του ομίλου MIG ονομαστικής αξίας 75 εκατ. ευρώ.

Και για τα δύο δάνεια μαζί κατέβαλε στην Τρ. Κύπρου 165 εκατ. ευρώ. Με την εξόφληση του δανείου ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ η Πειραιώς εγγράφει κέρδος της τάξης των 85 - 90 εκατ. ευρώ (αν συνυπολογισθούν και οι τόκοι).

Το άλλο δάνειο ονομαστικής αξίας 75 εκατ. ευρώ θα παραμείνει ως έχει καθώς είναι εξυπηρετούμενο και έχουν δοθεί ισχυρές εξασφαλίσεις.

Συνολικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας, από το ντιλ με τη MIG αποκτήθηκαν δάνεια 325 εκατ. έναντι 165 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας περιθώρια για σημαντικές υπεραξίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v