Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2014

Εκβιασμοί και απειλές στην κόντρα Άδωνι με κλινικάρχες

Εκβιασμοί και απειλές στην κόντρα Άδωνι με κλινικάρχες
Χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η έκτακτη γενική συνέλευση των κλινικαρχών (ΠΕΙΚ) που επανέλαβαν τη γνωστή αντίθεσή τους σε claw back και rebate, ζήτησαν κρατική δαπάνη για τις κλινικές στα επίπεδα του 2013 πριν από το claw back και φυσικά ζήτησαν τα χρωστούμενα τόσων και τόσων ετών.

Ποια τώρα μπορεί να είναι η επόμενη μέρα;

Από τη μια πλευρά, κύκλοι της αγοράς δεν είναι αισιόδοξοι για αλλαγή κυβερνητικής στάσης, ακόμη και σε περίπτωση που αντικατασταθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό ο σημερινός υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Αντίθετα, προσδοκίες υπάρχουν από το μέτωπο της δικαιοσύνης, στην οποία οι εκπρόσωποι όλων των κλινικών έχουν ήδη προσφύγει.

Από την άλλη πλευρά όμως, η κόντρα των κλινικαρχών (Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών) και του υπουργού Υγείας όχι μόνο οξύνεται, αλλά και παίρνει... προσωπικό χαρακτήρα.

Ο υπουργός από τηλεοράσεως απείλησε πρόσφατα πως όποια κλινική προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας κινδυνεύει με διακοπή συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, αναφέροντας μάλιστα ως παράδειγμα την κλινική του προέδρου του ΠΕΙΚ κ. Σαραφιανού.

Όσο για την πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΕΙΚ, τα προσωπικά πυρά εναντίον του υπουργού είναι κάτι παραπάνω από σαφή, όπως φαίνεται παρακάτω.

Τίτλος ανακοίνωσης: «Δυστυχώς το μήνυμα των εκλογών δεν έφτασε στην Αριστοτέλους» (τοποθεσία υπουργείου Υγείας)...

Πρόλογος: «Ο υπουργός Υγείας κατά την προσφιλή του παλαιοκομματική τακτική εκτοξεύει απειλές για καταγγελία συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ για όσες κλινικές προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Δυστυχώς, έχει μεγάλο θράσος.

Ας βρει το πολιτικό θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ότι ζητά να νοσηλεύουμε ασθενείς και να πραγματοποιούμε χειρουργεία χωρίς να μας πληρώνει. Αντί όμως να πει την αλήθεια, απειλεί και εκβιάζει».

Αίτημα κλάδου: Κύριε υπουργέ, πολιτική υγείας με «κλοπιμαία» από τους παρόχους δεν γίνεται. Ζητάμε ό,τι πιο δίκαιο και λογικό. Να πληρωνόμαστε για όσες υπηρεσίες παρέχουμε με δικούς σας τιμοκαταλόγους.

Αν ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να πληρώνει, γιατί έχει καταρρεύσει εξαιτίας της πολιτικής σας, ας μην ζητάει να αγοράσει όλες τις υπηρεσίας υγείας. Ας αγοράσει όσες μπορεί και μέχρι τον μήνα που μπορεί.

Επίλογος: Ο Έλληνας ασθενής πρέπει να μάθει την αλήθεια. Αν δεν έχετε το θάρρος να την πείτε, τότε θα την πούμε εμείς. Όσο για τις απειλές σας, σας πληροφορούμε ότι «δεν μασάμε».

ΥΓ.: O χρωματισμός των λέξεων (bold) είναι δικός μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v