Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 9 2007

Tα απόνερα της Εγνατία εντός και εκτός Σοφοκλέους

Χρόνια τώρα οι ασφαλιστικές εταιρίες -οι μεγαλύτερες τουλάχιστον και οι ξένες- δήλωναν την αντίθεσή τους με τα κάτω του κόστους ασφάλιστρα στον κλάδο αυτοκινήτων, από εταιρίες όπως η Εγνατία. Η οποία άλλωστε (και) γι’ αυτό έκλεισε.

Και προσθέτουμε το ”και” γιατί εκτός από την τιμολογιακή πολιτική της, απελπιστικές ήταν και αρκετές από τις επενδυτικές επιλογές της, όπως στην Emphasis, στην Ipirotiki κ.ά.

Σήμερα, μεταξύ άλλων, η Εγνατία κατέχει σημαντικές θέσεις στις εταιρίες του ομίλου Βρυώνη, Εμπορικός Δεσμός (περίπου 10,9%) και Alma-Ατέρμων (5,89%), που κάθε άλλο παρά καλή πορεία είχαν τους τελευταίους μήνες στη Σοφοκλέους (-4% και -42% στο τελευταίο εξάμηνο).

Οι θέσεις όμως παραμένουν και το ερώτημα τώρα, μετά το λουκέτο, είναι πού θα καταλήξουν.



Στο μεταξύ, κι ενώ η Εγνατία Ασφαλιστική έκλεισε λόγω των ζημιογόνων συμβολαίων της στον κλάδο αυτοκινήτων, τα ίδια ζημιογόνα συμβόλαια σπεύδουν ”χώσε-σπρώξε” να τα αναλάβουν για το υπόλοιπο της ζωής τους μια πλειάδα ασφαλιστικών εταιριών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται από τις μεγαλύτερες έως και τις μικρότερες.

Και με μια διαφορά: Ότι οι ασφαλιστικές αυτές εταιρίες διεκδικούν να αναλάβουν τα ζημιογόνα αυτά συμβόλαια χωρίς μάλιστα να εισπράξουν ασφάλιστρα… Θα ”φορτωθούν” μόνο τις υποχρεώσεις που ενδεχομένως να προκύψουν.

Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος. Ότι μετά την προσωρινή αυτή ζημιά, θα μείνει στις ασφαλιστικές εταιρίες μέρος του πρώην δικτύου της Εγνατίας.

Και επιπλέον, ελπίζουν ότι μεγάλο ποσοστό των πελατών της Εγνατίας θα συνάψει νέα συμβόλαια με τις εταιρίες, με αυξημένα όμως ασφάλιστρα.

Θα δεχτούν όμως οι πελάτες τα συμβόλαια των αξιόπιστων (άρα και ακριβότερων) εταιριών, ή αντίθετα θα ”στρίψουν διά του αρραβώνος” και θα κατευθυνθούν και πάλι προς εταιρίες ”χαμηλού ασφαλίστρου”;

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η απάντηση πολύ πιθανόν να μην είναι ευχάριστη για όλες τις εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v