Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 8 2007

”Σφηνάκια” για την αγορά και ΕΤΕ, ΟΤΕ, YALCO

-”Βαριά” ήταν η χθεσινή χρηματιστηριακή ημέρα για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ιδίως για τον ΟΤΕ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν καταιγιστικές πωλήσεις από μεγάλους ξένους, μεταξύ των οποίων φέρονται να πρωταγωνίστησαν οι Goldman Sachs, Deutsche Bank και Credit Suisse, καθώς η ανεύρεση ”στρατηγικού” για τον κρατικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών φαίνεται να έχει μετατραπεί οριστικά σε απλό placement.

-Στην περίπτωση της Alpha Bank, οι πιέσεις λέγεται ότι οφείλονται κυρίως σε program trades, ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού ορισμένων φαίνεται ότι αρχίζει να βαραίνει το ενδεχόμενο μιας αύξησης κεφαλαίου.

-Γενικά, πάντως, εδώ και μεγάλο διάστημα διάχυτη είναι η αίσθηση μεταξύ των επαγγελματιών ότι οι μετοχικές αγορές ”χρωστούν” μια διόρθωση μετά τη συνεχή ανοδική τους κίνηση.

-Κι έτσι οι εκθέσεις που επισημαίνουν αυτή την αυξανόμενη πιθανότητα, είτε προέρχονται από εγχώριους μεγάλους παίκτες είτε από ξένους οίκους, δημιουργούν ”κλίμα”. Αρκετοί βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη κι όσο περνάει ο καιρός τους… γαργαλάει!

-Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι αγορές απλώς ψάχνουν την… αφορμή. Θα έρθει από την πορεία του γεν και το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων του, με δυσμενείς επιπτώσεις στο λεγόμενο ”carry trade”;

-ΕΘΝΙΚΗ: Δεν ”έκατσε” η περίπτωση της TASS στην Ουκρανία, ωστόσο οι κεραίες της στήλης έπιασαν ότι ήδη η ”μεγάλη μας φίλη” έχει βάλει στο στόχαστρο άλλο θήραμα, στην ίδια περιοχή.

-ΟΤΕ: Στο placement μαθαίνουμε ότι έχει ”κλείσει” θέση αναδόχου μεγάλη (πολύ μεγάλη) ελληνική τράπεζα.

-YALCO: Πληροφορίες κάνουν λόγο για την ανάληψη αντιπροσωπείας ξένου οίκου κλιματιστικών (ναι, ασχολείται και με κλιματιστικά η εταιρία) για την περιοχή της Ρουμανίας.

Υ.Γ.: Πολύς κόσμος χθες στην απογευματινή κοπή πίτας του ΣΜΕΧΑ. Από τον υφυπουργό Οικονομίας, κ. Δούκα, μέχρι την ηγεσία της Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου που προσήλθαν ”πάση δυνάμει”.

Το (χρυσό) φλουρί πάντως το πήρε η Ολυμπία Χρηματιστηριακή διά χειρός... Αλέξη Πιλάβιου, γεγονός που σημειολογικά έφερε αρκετά χαμόγελα στους παρευρισκόμενους!

Εμείς τους ευχόμαστε να είναι τυχερό και χωρίς... καμπάνες το 2007!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v