Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 18 2014

ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟΣ: «Προχωρημένες» οι συζητήσεις για συνένωση

ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟΣ: «Προχωρημένες» οι συζητήσεις για συνένωση

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ των εκδοτικών συγκροτημάτων ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ, σύμφωνα με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά τις εξελίξεις.

Κατά τις ίδιες πηγές έχει πλέον στοιχειοθετηθεί ότι από μια τέτοια κίνηση θα προκύψουν σημαντικές συνέργειες. Εντούτοις, έως στιγμής δεν φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία, καθώς μια σειρά θέματα παραμένουν ανοικτά, μεταξύ αυτών και ζητήματα ιδιαίτερης ουσίας όπως αυτά που άπτονται του ελέγχου της νέας οντότητας που θα προκύψει από πιθανή συνένωση.

Θετικά πάντως εμφανίζονται να βλέπουν τις εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση και οι τράπεζες, που έχουν βαρύνοντα ρόλο εξαιτίας των μεγάλων δανειακών ανοιγμάτων των δύο ομίλων.

Οι τραπεζίτες εύλογα επιθυμούν να δουν λειτουργικές συνέργειες και μείωση του κόστους, καθώς αμφότεροι οι όμιλοι παρουσίαζαν σταθερά αρνητικό EBITDA τα προηγούμενα χρόνια, κατάσταση που έχει μεν βελτιωθεί, από τα προηγούμενα «κύματα» περιορισμού του κόστους και την ανοδική τάση που παρατηρείται στα διαφημιστικά έσοδα, χωρίς όμως να έχει αναστραφεί.

Στην περίπτωση του ΔΟΛ, στοιχεία τριμήνου δεν υπάρχουν, καθώς η εταιρία εξήλθε του χρηματιστηρίου. Τα αποτελέσματα της ΠΗΓΑΣΟΣ όμως είναι ενδεικτικά. Ο κύκλος εργασιών σε επίπεδο ομίλου αυξήθηκε από τα 13,95 στα 16,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων περιορίστηκαν σε 255 χιλιάδες ευρώ, έναντι 2,23 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 7,88 εκατ. ευρώ έναντι 10,58 εκατ.

Εφόσον προχωρήσει η συνένωση, αναμένεται ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις των δανείων, στο πλαίσιο της ευρύτερης διαδικασίας που έχει ξεκινήσει στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, ορισμένα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «κούρεμα» ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μάλλον θα αποδειχτούν… υπεραισιόδοξα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v