Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2002

Το ”στόρι” της 14ης Αυγούστου

”Τι θα γίνει στις 14 Αυγούστου;”, θα ρωτήσετε, και θα σας θυμίσω, ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται... ορόσημο στας ΗΠΑ, καθότι ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της ενόρκου βεβαιώσεως για τις λογιστικές καταστάσεις των μεγάλων εισηγμένων εταιριών, εκ μέρους των ηγετικών τους στελεχών.

Το περίεργο είναι ότι οι ”ειδικοί” έχουν διχαστεί στο συγκεκριμένο θέμα.

Κάποιοι εξ αυτών περιμένουν ήδη με το... δίκανο για να ”πυροβολήσουν” όσους αρνηθούν να ”υπογράψουν” χωρίς ουδεμία επιφύλαξη για τη φερεγγυότητα των αποτελεσμάτων των εταιριών τους, αλλά και όσες εταιρίες σπεύσουν, στο διάστημα που απομένει, να ”βγάλουν τους σκελετούς από τις ντουλάπες”.

Και κάποιοι άλλοι, θεωρούν ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία θα χρησιμεύσει ως ”πανάκεια” με την απλουστευτική λογική ότι όλοι οι καχύποπτοι θα.... κοιμούνται ήσυχοι εφεξής!!!

Ετσι, οι μεν περιμένουν ακόμη περισσότερο ”ξύλο” στις αγορές μέχρι την 14η Αυγούστου και οι δε... άνοδο κατόπιν της συγκεκριμένης ημερομηνίας.

Το πιο περίεργο είναι όμως ότι οι πρώτοι μιλούν μόνο για το διάστημα έως τη ”μεγάλη μέρα” και οι δεύτεροι μόνο για το τί θα γίνει... μετά από αυτήν!!!

Ως γνωστόν, όμως, οι αγορές σπανίως κάνουν το... χατήρι όσων προσπαθούν να προδικάσουν την πορεία τους. Στη πράξη, το πιθανότερο είναι ότι η νευρικότητα και η καχυποψία θα συνεχστούν πρίν και μετά, τουλάχιστον για ένα μεγάλο διάστημα.

Δεν βοηθούν και τα μακροοικονομικά βλέπετε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v