Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 8 2014

Οι αγορές Εθνικής και οι εκπλήξεις από τον ΟΤΕ

Οι αγορές Εθνικής και οι εκπλήξεις από τον ΟΤΕ

OTE: Εντυπωσιακή ήταν στο β' τρίμηνο η επίδοση του ομίλου σε επίπεδο καθαρών λειτουργικών ταμειακών ροών. To cash flow του ΟΤΕ αγγίζει τα ιστορικά υψηλά δεκαετίας.

Μόνο που τότε ο όμιλος ήταν μεγαλύτερος (Globul, Αρμενία, δορυφόρος κ.ά.) και τα ετήσια EBITDA διαμορφώνονταν σε 2,2 δισ. ευρώ, ενώ για φέτος τα EBITDA θα είναι πέριξ του 1,2 δισ. ευρώ.

Εντυπωσιακή ήταν στο β' τρίμηνο και η ανάκαμψη των εσόδων λιανικής στη σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα, σε μια περίοδο όπου οι Ευρωπαίοι ανταγωνιστές τους χάνουν έσοδα.

Η ανάκαμψη των εσόδων λιανικής στη σταθερή αποτυπώνει και την ενίσχυση του ΟΤΕ έναντι του ανταγωνισμού, με εξαίρεση τη Forthnet, χάρη στη συνδρομητική τηλεόραση και τα συνδυαστικά πακέτα προσφορών.

YΓ.: Το γεγονός ότι οι επενδυτές παραμένουν απαθείς απέναντι στις ισχυρές ταμειακές ροές του ΟΤΕ δείχνει σύμφωνα με διαχειριστές κεφαλαίων ότι το Χ.Α. δεν έχει μπει ακόμη στο επίκεντρο των παραδοσιακών θεσμικών χαρτοφυλακίων. Εξ ου και δεν προτάσσονται τα θεμελιώδη στοιχεία.

 

ΕΘΝΙΚΗ: Κοντά στα 10 εκατ. μετοχές της Εθνικής Τράπεζας αγοράστηκαν στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης από passive funds που ακολουθούν τους δείκτες Stoxx Europe 600 και Stoxx Global 1800.

H μετοχή της Εθνικής μπήκε εκτάκτως στους παραπάνω δείκτες λόγω της εξόδου της μετοχής της Banco Espirito Santo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v