Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 14 2014

Η ουκρανική κρίση και οι... παράπλευρες επενδύσεις για Ελλάδα

Η ουκρανική κρίση και οι... παράπλευρες επενδύσεις για Ελλάδα

Η κρίση στην Ουκρανία αναγκάζει την εισηγμένη στην ΑΙΜ του Λονδίνου Secure Property Development, την εταιρία ακινήτων που διοικείται από τον πρώην επικεφαλής της Lamda Development Λάμπρο Αναγνωστόπουλο, να επιταχύνει τις προσπάθειες διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου της.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η συμφωνία για εξαγορά αποθηκευτικών χώρων από την εισηγμένη Γ.Ε. Δημητρίου έναντι 2 εκατ. ευρώ. Η έκθεση της εταιρίας στην Ουκρανία παραμένει πολύ μεγάλη (περί το 62% των εσόδων και το 74% του χαρτοφυλακίου ακινήτων) σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις αναλυτών.

Στόχος της διοίκησης είναι μέσω των εξαγορών η έκθεση στη χώρα να περιοριστεί στο 50% του χαρτοφυλακίου και στο 39% των εσόδων μέχρι το τέλος του έτους.

Ειδικά για το ακίνητο της Γ.Ε. Δημητρίου, η αξία του προσεγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ, αλλά η Secure Property πλήρωσε 2 εκατ. σε μετρητά γιατί αναλαμβάνει και δάνειο 13 εκατ. ευρώ.

Οι αποθηκευτικοί χώροι, συνολικής επιφάνειας 17.756 τετραγωνικών μέτρων, έχουν καθαρά λειτουργικά έσοδα περί το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως και το 71% του χώρου είναι μισθωμένο στον γερμανικό κολοσσό των logistics Kuehne + Nagel. Στα ετήσια έσοδα υπολογίζονται και περίπου 350.000 ευρώ από ένα φωτοβολταϊκό που έχει εγκατασταθεί στην οροφή της αποθήκης.

Η εξαγορά ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της Secure στον τομέα των logistics μετά την πρόσφατη εξαγορά 85.000 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων στο Βουκουρέστι, στο πλαίσιο και της προσπάθειας διαφοροποίησης από την Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v