Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕ Δημητρίου: Πώλησε εγκαταστάσεις logistics προς 2 εκατ.

H εταιρία ανέφερε ότι η εξαγορά είναι σύμφωνη με την στρατηγική της για διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου εγκαταστάσεων που διαθέτει. Αναμένεται να ενισχύσει τα λειτουργικά αποτελέσματα κατά περίπου 40%.

ΓΕ Δημητρίου: Πώλησε εγκαταστάσεις logistics προς 2 εκατ.
H Secure Property Development ανακοίνωσε την εξαγορά εγκαταστάσεων logistics από την Γ.Ε. Δημητρίου έναντι 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η εξαγορά θα ενισχύσει τα λειτουργικά αποτελέσματα της εταιρίας κατά περίπου 40%, όπως επίσης και το χαρτοφυλάκιο των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων κατά 85.000 τετραγωνικά μέτρα.

Όπως αναφέρει η εταιρία, η εξαγορά σχετίζεται με την στρατηγική της για διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου των εγκαταστάσεων και είναι η πρώτη στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Γ.Ε. Δημητρίου είχε ανακοινώσει στις 7 Ιουλίου την απόσχιση του κλάδου αποθηκών της εταιρείας και την εισφορά του σε νεοϊδρυόμενη από την εταιρεία ανώνυμη εταιρεία, 100% θυγατρική.

Ο κλάδος που εισφέρθηκε περιλαμβάνει κτίριο αποθηκών και το οικόπεδο επί του οποίου έχει ανεγερθεί το κτίριο αποθηκών.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα της ΓΕ Δημητρίου, δεν θα επηρεαστούν από την απόσχιση του κλάδου, ανέφερε η εισηγμένη.

Η Secure Property Development, που εδρεύει στην Κύπρο, ιδρύθηκε το 2005 και οι μετοχές της είναι εισηγμένες στην Εναλλακτική Αγορά (ΑΙΜ) του Λονδίνου. Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Λάμπρος Αναγνωστόπουλος ο οποίος ήταν εκ των ιδρυτικών στελεχών και για πολλά χρόνια διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development του Ομίλου Λάτση. Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει, μεταξύ άλλων και ο Αντώνης Αχιλλεούδης, εκ των ιδρυτικών μετόχων της Axia Ventures. Η Secure Property Development έχει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων της Ουκρανίας η οποία αποτέλεσε για χρόνια μια από τις κύριες περιοχές δραστηριότητας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v