Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2007

Η Κύπρου, η MPB και η… HSBC

Περίπου 27%-28% του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών Κύπρου και MPB ανήκει στους ίδιους μετόχους, ανέφερε χθες ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ενώπιον της γενικής συνέλευσης της δεύτερης, μιλώντας για το όραμα της σταδιακής δημιουργίας ενός ”εθνικού πρωταθλητή”.

Και για του λόγου το αληθές ζήτησε από τους παριστάμενους μετόχους της MPB που έχουν και μετοχές Κύπρου να… σηκώσουν το χέρι τους, με αποτέλεσμα να ”γεμίσει” η αίθουσα από σηκωμένα χέρια, όπως μας μετέφερε συνεργάτης της στήλης από τη Μεγαλόνησο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MPB έκανε όμως τους μετόχους του και να χαμογελάσουν όταν αναφέρθηκε καυστικά στην απόπειρα της Κύπρου να εξαγοράσει το ποσοστό 20% που κατείχε η HSBC στη Λαϊκή Τράπεζα, το 2005.

”Η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου”, είπε, ”που τώρα θέτει θέμα ανταγωνισμού σε μια συνένωση MPB με Κύπρου, ήταν τότε έτοιμη να εξαγοράσει το ποσοστό της HSBC”.

”Τώρα”, πρόσθεσε με... νόημα, ”λένε ότι η εξαγορά δεν προχώρησε ακριβώς επειδή τέθηκε θέμα ανταγωνισμού από την πλευρά του διοικητικού της συμβουλίου, κι έτσι βεβαίως απαξιώνουν πλήρως εκείνους που έκαναν την τότε διαπραγμάτευση, αφού χρειαζόταν να τους... επισημάνει το Δ.Σ. ότι υπάρχει θέμα ανταγωνισμού!

Ποιοι άραγε ήταν αυτοί”, ρώτησε την αίθουσα ο κ. Βγενόπουλος, ”ας μας το πούνε!”

”Στην πραγματικότητα”, κατέληξε, ”πολύ απλά το ποσοστό δεν δέχτηκε να το πουλήσει τότε η HSBC και τίποτα περισσότερο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v