Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 1 2014

Stress test: Τι πέτυχε η Ελλάδα για τα πλάνα αναδιάρθρωσης

Stress test: Τι πέτυχε η Ελλάδα για τα πλάνα αναδιάρθρωσης

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων τηλεδιασκέψεων με τους αναλυτές οι διοικήσεις των τραπεζών επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες του Euro2day.gr.

Ανέφεραν δηλαδή ότι οι ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης που προβλέπουν τα εγκριθέντα από την DG Comp πλάνα αναδιάρθρωσης δεν θα συνυπολογισθούν στο λογαριασμό που θα βγάλει η άσκηση, αλλά θα συμπεριλαμβάνονται στα mitigation actions.

Δηλαδή μαζί με την ανακοίνωση των ευρημάτων ανά τράπεζα θα αναφέρονται ως μέτρα μετριασμού και οι "στρεσαρισμένες" εκτιμήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης από τις ενέργειες των πλάνων αναδιάρθρωσης.

Έτσι η αγορά θα αποκτήσει εικόνα για το τι μέρος των κεφαλαιακών αναγκών μπορεί να καλυφθεί από εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου.

Τι πέτυχε η ελληνική πλευρά;

Να "στρεσαρισθούν" τα πλάνα αναδιάρθρωσης όχι μόνο με στατικό αλλά και με δυναμικό τρόπο.

Πρόκειται για σημαντική επιτυχία καθώς τα πλάνα αναδιάρθρωσης προβλέπουν σημαντική μείωση ενεργητικού μέσω πωλήσεων θυγατρικών και συμμετοχών και ως εκ τούτου, μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού στην τριετία.

Η διαφορά μεταξύ της αξιολόγησης με δυναμικά εργαλεία και της αξιολόγησης με στατικά θα ληφθεί υπ όψιν στα capital plans.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v