Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 21 2007

ΑΤΕ: ”Χοντρά” κέρδη από πώληση συμμετοχών!

Κεφαλαιακά κέρδη της τάξης των 11 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η ΑΤΕ από την πώληση χθες 1 εκατ. μετοχών της ΕΧΑΕ στα 17,10 ευρώ, τα οποία θα ενισχύσουν τα αποτελέσματα του δύσκολου σε συγκρισιμότητα –για όλες τις τράπεζες- α΄ τριμήνου.

Η τράπεζα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα συνεχίσει την πολιτική σταδιακών ρευστοποιήσεων του χαρτοφυλακίου συμμετοχών της, εκτιμώντας ότι ως το 2009 θα εγγράφει κατά μέσο όρο έσοδα 30 - 50 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πέραν της ΕΧΑΕ, στην οποία η ΑΤΕ πρέπει να διαθέτει πλέον θέση μικρότερη των 3,5 εκατ. μετοχών, στο χαρτοφυλάκιό της συμπεριλαμβάνονται 7,9 εκατ. μετοχές ΟΤΕ με μέση τιμή 10,5 ευρώ, 8 εκατ. μετοχές ΕΛΠΕ και μεγάλη θέση στην ΕΥΔΑΠ.

Η θέση όμως από την οποία εγγράφει μαζί με αυτήν του ΟΤΕ τις μεγαλύτερες υπεραξίες είναι εκείνη στην Πειραιώς. Η ΑΤΕ διαθέτει περί τις 6 εκατ. μετοχές Πειραιώς, με μέση τιμή μάλιστα περί τα 9 ευρώ και πρόσφατα ακούγεται ότι δέχτηκε ισχυρό φλερτ από MPB και Πειραιώς να τις πουλήσει αλλά δεν το έπραξε.

Έχασε μεν την ευκαιρία να ”κλειδώσει” υψηλά κεφαλαιακά κέρδη, καθώς το ενδιαφέρον εκδηλωνόταν όταν η μετοχή της Πειραιώς βρισκόταν στα επίπεδα των 26 - 28 ευρώ, αλλά μπορεί να συνεχίσει να διαθέτει περί το 1 - 2 εκατ. ευρώ μετοχών Πειραιώς ανά έτος όπως έκανε και το 2006.

Ανάλογα και με τις υποαξίες από το χαρτοφυλάκιο μη χρηματοοικονομικών συμμετοχών και θυγατρικών της από τις οποίες δεν εννοεί να την απαλλάξει η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v