Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2007

ΚΟΡΡΕΣ: Η διεθνής καριέρα και οι πρώην θυγατρικές

Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις ελληνικών εταιριών οι οποίες κάνουν διεθνή καριέρα με επώνυμο προϊόν. Μία εξ αυτών, η Κορρές, κατάφερε μέσα σε μόλις μία πενταετία να πραγματοποιεί το 20% του τζίρου της στο εξωτερικό, να διαθέτει παρουσία σε 26 χώρες περίπου και να καταλαμβάνει χώρο εντός των πλέον αναγνωρίσιμων πολυκαταστημάτων διεθνώς.

Το άνοιγμα στη Βρετανία και στις ΗΠΑ αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις που πραγματοποίησε η εταιρία, αφού καταφέρνει σήμερα το 50% των εξαγωγών της να αφορούν στις συγκεκριμένες αγορές.

Το γεγονός που ”σκιάζει”, ωστόσο, αυτή την εξαγωγική επέλαση είναι οι υψηλές απαιτήσεις που έχει η εταιρία από τις πρώην θυγατρικές της σε Μεγ. Βρετανία και ΗΠΑ.

Τις οποίες μάλιστα πούλησε στο book value στα τέλη του 2005, όταν η εταιρία Κορρές αποφάσισε να δραστηριοποιείται μόνον μέσω αντιπροσώπων, αποφεύγοντας, όπως υποστηρίζει, τα υψηλά κόστη ενός διεθνούς δικτύου θυγατρικών.

Ήδη, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2007, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των δύο θυγατρικών και οι οφειλές από νέες τιμολογήσεις προς την εταιρία Ribacom Holdings Ltd, που είναι ο νέος ιδιοκτήτης των εν λόγω εταιρίων, ανήλθαν στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Στη Ribacom Holdings Limited οι μέτοχοι της Κορρές (κ. Γ. Κορρές – Παρασκευόπουλος) κατέχουν μειοψηφικό ποσοστό 19,7%, ενώ βασικός μέτοχος με 65,7% εμφανίζεται να είναι ο κ. Δ. Κατσαχνιάς.

Η δε Ribacom έχει αποκλειστική συνεργασία διανομής με την Κορρές για τις αγορές των ΗΠΑ και της Μεγ. Βρετανίας...

Σημειώνεται πάντως ότι για τα παλιά χρέη υπάρχει διακανονισμός αποπληρωμής σε 5 δόσεις, αλλά και προσωπικές εγγυήσεις των βασικών μετόχων της Κορρές για την αποπληρωμή των οφειλών των πρώην θυγατρικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v