Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 29 2007

Οικογένεια Πρινιωτάκη: Παρ’ ολίγον... τραπεζίτες

Τόσο καλά πήγαιναν οι δουλειές της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ τα τελευταία χρόνια που οι βασικοί της μέτοχοι επιδίωκαν να χρησιμοποιήσουν εταιρία προσωπικών τους συμφερόντων στην Κύπρο ως το μέσον για την εξαγορά τοπικής... τράπεζας!

Η ιδέα της επέκτασης στις τραπεζικές εργασίες είχε πέσει εδώ και μήνες και βολιδοσκοπήθηκαν πολλοί επιχειρηματίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Λόγω και των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν βγει από τις αγορές το τελευταίο διάστημα, περί τους 30 επιχειρηματίες, Έλληνες και Κύπριοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα εφοπλιστές, συναίνεσαν αρχικώς στην ιδέα εξαγοράς της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως που πουλά το κυπριακό δημόσιο.

Με βάση το αρχικό σχέδιο, ως όχημα για τη διεκδίκηση της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως εξεταζόταν να χρησιμοποιηθεί η εταιρία Synergy, συμφερόντων, σύμφωνα με πληροφορίες, της οικογένειας Πρινιωτάκη.

Η Synergy θα προχωρούσε σε αύξηση κεφαλαίου στην οποία θα συμμετείχαν οι εφοπλιστές και επικεφαλής της θα αναλάμβανε ο κ. Γ. Παλαιοκρασσάς, πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ, με μεγάλη εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Όταν οι εφοπλιστές κατάλαβαν (αφού ”έσκασε” η περίπτωση του ομολόγου του ΤΕΑΔΥ) ότι το εγχείρημα απειλείται να τιναχτεί στον αέρα από τη δραστηριότητα της οικογένειας Πρινιωτάκη, έκαναν στροφή 180 μοιρών και εγκατέλειψαν το εγχείρημα της Synergy, απομακρύνοντας από το σχήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, τους βασικούς μετόχους της Ακρόπολις.

Μένει να δούμε αν και το εγχείρημα στο σύνολό του έχει… ναυαγήσει μετά και τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v