Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 10 2014

Η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ και το ομολογιακό της ΓΕΚΤέρνα

Η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ και το ομολογιακό της ΓΕΚΤέρνα

ΟΛΠ: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας μαθαίνουμε πως θα αρχίσει στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ η συζήτηση για τη σύμβαση παραχώρησης (master concession) που έχει υπογράψει ο οργανισμός με το ελληνικό δημόσιο.

Με βάση τη σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2002 και πρέπει να αλλάξει, στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησης του 67%, το Δημόσιο εισπράττει το 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών.

Εδώ και εβδομάδες έχει συσταθεί μια τριμερής επιτροπή από στελέχη του ΟΛΠ, του υπουργείου Ναυτιλίας και του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ώστε να συνταχθεί το κείμενο της νέας σύμβασης και να συμφωνηθούν οι όροι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Για να προχωρήσει, πάντως, ο διαγωνισμός πώλησης του 67% στο τελικό στάδιο πρέπει να συμφωνηθεί η σύμβαση παραχώρησης, την ίδια στιγμή που η νέα δημοτική αρχή του Πειραιά θεωρεί πως ποσοστό εσόδων πρέπει να εισπράττει και η τοπική αυτοδιοίκηση.

 

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Την έκδοση ομολογιακού δανείου για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής προωθεί η διοίκηση του ομίλου ΓΕΚΤέρνα.

Η διοίκηση είχε προϊδεάσει τους μετόχους από πέρυσι, καθώς η θυγατρική στον τομέα της ενέργειας χρειάζεται σοβαρή «αιμοδοσία» για να προχωρήσει τις επενδύσεις.

Πάντως, άνθρωποι που παρακολουθούν την υπόθεση ξεκαθαρίζουν πως το ομολογιακό θα είναι πολύ μικρότερο από 200 – 300 εκατ. ευρώ, ποσό που κυκλοφορεί εσχάτως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v