Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 30 2014

Τα... διόδια «φρενάρουν» την παραχώρηση της Εγνατίας!

Τα... διόδια «φρενάρουν» την παραχώρηση της Εγνατίας!

Στο γεγονός ότι στην Εγνατία Οδό θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η αναλογική χρέωση διοδίων (ο χρήστης θα πληρώνει ανάλογα με την απόσταση που διανύει) και όχι το σύστημα μετωπικών διοδίων που ισχύει σήμερα, αποδίδει η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) την καθυστέρηση στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του οδικού άξονα.

Στο ταμείο υποστηρίζουν, όπως προκύπτει και από πρόσφατη απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου Πασχάλη Μπουχώρη σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Σταύρου Καλογιάννη, πως αν δεν εγκριθούν οι ρυθμίσεις για τα αναλογικά διόδια και δεν εφαρμοστεί το σύστημα στους υφιστάμενους σταθμούς διαγωνισμός δεν θα γίνει.

Επιπλέον, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια με τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, οι σταθμοί διοδίων αδειοδοτούνται, αλλά η έναρξη λειτουργίας τους καθυστερεί. Στο ΤΑΙΠΕΔ δηλώνουν πως περιμένουν να τεθούν σε λειτουργία οι ήδη αδειοδοτημένοι σταθμοί διοδίων.

Τα αναλογικά διόδια της Εγνατίας Οδού έχουν γίνει σημαία του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Όμως εκκρεμούν οι αποφάσεις για την εξειδίκευση του συστήματος που θα εφαρμοστεί.

Όσο για τον διαγωνισμό παραχώρησης, εδώ και δύο χρόνια "προκηρύσσεται το επόμενο δίμηνο", αλλά έχουν περάσει πολλά δίμηνα...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v