Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2014

Σφηνάκια για Alpha Bank, τόκους καταθέσεων και ιδιωτικές κλινικές

Σφηνάκια για Alpha Bank, τόκους καταθέσεων και ιδιωτικές κλινικές

ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ. Κάτω από το 2% έχουν πέσει τα επιτόκια των δωδεκάμηνων προθεσμιακών καταθέσεων (μικτά, καθώς μετά τη φορολόγηση του 15% πέφτουν κάτω από το 1,7%), ακόμη και για τους καλούς πελάτες, ακόμη και αν οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη της περιόδου δέσμευσης.

Όλα δείχνουν πως μετά την επιτυχή πορεία των τραπεζικών stress tests βαδίζουμε προς περαιτέρω μειώσεις.

Δύσκολοι καιροί (και) για αποταμιευτές...

 

ALPHA BANK - STRESS TESTS: Η ασφάλεια που ένιωθε η Alpha Bank αναφορικά με την πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων είχε ήδη αποτυπωθεί στα αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Στην αναλυτική οικονομική κατάσταση, η διοίκησή της διατύπωσε την εκτίμηση ότι η τράπεζα διαθέτει ικανοποιητικά κεφαλαιακά αποθέματα ώστε οι κεφαλαιακοί δείκτες της να διαμορφωθούν πάνω από τα ελάχιστα επίπεδα, κατά τον έλεγχο ποιότητας στοιχείων ενεργητικού και την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.

ΥΓ.: Η αναλυτική οικονομική κατάσταση αναρτήθηκε στο τέλος Μαΐου.

 

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ: Στις 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το γενικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (UEHP), με τους Έλληνες εκπροσώπους να ζητούν από την τελευταία την παρέμβασή της στον νέο επίτροπο Υγείας, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στην τρόικα για το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα.

Η UEHP ανταποκρίθηκε θετικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v