Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2014

Τα νέα «βαφτίσια» της Geniki ΑΕΔΑΚ και το 9μηνο της Ελτράκ

Τα νέα «βαφτίσια» της Geniki ΑΕΔΑΚ και το 9μηνο της Ελτράκ

Geniki Special Business Services: Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Geniki ΑΕΔΑΚ στις 11 Νοεμβρίου αποφάσισε την τροποποίηση του σκοπού της σε εταιρεία παροχής συμβουλών, συμβουλευτικών, μελετητικών, οργανωτικών και επιμορφωτικών υπηρεσιών, με ειδίκευση στον χρηματοοικονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η εταιρεία η οποία μετονομάζεται σε Geniki Special Business Services θα ειδικεύεται στην παροχή οικονομικής φύσης συμβουλών και υπηρεσιών καθώς και υπηρεσιών διαμεσολάβησης για προώθηση εργασιών.

Η Geniki Special Business Services αποτελεί άλλο ένα τμήμα του πολυπλόκαμου οργανισμού αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων που στήνει ο όμιλος Πειραιώς.

 

ΕΛΤΡΑΚ: Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα από τους οπαδούς του χαρτιού τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΕΛΤΡΑΚ.

Πρώτον, γιατί ο τίτλος έχει καταγράψει τους τελευταίους μήνες εντονότατη πτώση, ξεκινώντας από τα 2 ευρώ μέσα στο καλοκαίρι, και γράφοντας χθες χαμηλό δωδεκαμήνου στο 1,15 ευρώ (έκλεισε στο 1,19).

Δεύτερον, γιατί στα τέλη Αυγούστου (με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εξαμήνου) η διοίκηση περιέγραψε με σαφώς συντηρητικά τις φετινές προοπτικές της εταιρείας.

«Μετά από μία μακρά περίοδο ύφεσης έχει διαμορφωθεί ένα οικονομικό περιβάλλον περιορισμένης δραστηριότητας, υψηλού κινδύνου και συγκρατημένων προσδοκιών για το άμεσο μέλλον» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το έκανε επειδή απλώς ήθελε να περιγράψει τη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί στην οικονομία, ή είχε ήδη διαπιστώσει κάποιες αρνητικές εξελίξεις στην πορεία της εισηγμένης; Η απάντηση θα δοθεί μέσα στην ημέρα και θα εμπεριέχεται στο μήνυμα των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΤΡΑΚ επέστρεψε πέρυσι σε κερδοφόρο πορεία, ενώ στο πρώτο φετινό εξάμηνο εμφάνισε κέρδη 717 χιλ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 58,8 εκατ. ευρώ, πολύ μεγαλύτερα από τα 16,7 εκατ. ευρώ με τα οποία διαπραγματεύεται στο ταμπλό του Χ.Α.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v