Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2014

Η τακτική της Capital και τα πονταρίσματα της κάλπης

Η τακτική της Capital και τα πονταρίσματα της κάλπης

CAPITAL GROUP: Σταμάτησαν από την περασμένη Δευτέρα οι πωλήσεις των υπό διαχείριση κεφαλαίων της Capital στο Χ.Α.

Ο ξένος επενδυτικός κολοσσός, που φέρεται να πούλησε περίπου 150 εκατ. μετοχές Eurobank μόνο την περασμένη εβδομάδα, μειώνοντας την ίδια περίοδο θέσεις σε Jumbo, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς και Alpha Bank πάγωσε προς το παρόν το πρόγραμμα πωλήσεων.

Μένει να φανεί αν πρόκειται για κίνηση τακτικής, δηλαδή για ανάπαυλα από αυτές που συνηθίζουν μεγάλοι πωλητές προκειμένου να διαπιστώσουν τις αντιδράσεις της αγοράς ή για ολοκλήρωση προς το παρόν των προγραμματισμένων πωλήσεων.

 

Χ.Α. - ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΊΑ: Άγρια είναι τα πονταρίσματα των μεγάλων ξένων παικτών για τη σημερινή πρώτη ψηφοφορία ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας. Όσοι αγοράζουν από την περασμένη εβδομάδα ποντάρουν στο ότι υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα θα ταχθούν σήμερα τουλάχιστον 162 βουλευτές.

Αν επιβεβαιωθούν, θα ενισχυθούν οι προσδοκίες ότι μπορεί η αριθμητική να αλλάξει και υπό την πίεση των εξελίξεων σε οικονομία και δημοσκοπήσεις να βρεθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία.

Στην περίπτωση, όμως, που τα «ναι» είναι λιγότερα από 160 η αγορά φοβάται ότι θα υπάρξουν νέοι κλυδωνισμοί. Και εδώ στέκονται οι απαισιόδοξοι.

ΥΓ.: Το σίγουρο είναι πάντως ότι εδώ και μερικές ημέρες πέραν των traders υπάρχουν και αγορές από κάποιους μακροπρόθεσμου ορίζοντα παίκτες. Οι τελευταίοι θεωρούν τα τρέχοντα επίπεδα καλό σημείο εισόδου για κτίσιμο θέσης. Ακόμη και αν χρειασθεί να αγοράσουν αισθητά χαμηλότερα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v