Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2015

Η Πετρόπουλος, το ράλι στο ταμπλό και το μήνυμα του CEO...

Η Πετρόπουλος, το ράλι στο ταμπλό και το μήνυμα του CEO...

Συμπεριφορά μετοχής από... άλλο χρηματιστήριο και όχι από το ελληνικό, δείχνει το τελευταίο εξάμηνο ο τίτλος της εταιρείας Πετρόπουλος.

Χθες για παράδειγμα, σημείωσε νέο υψηλό δωδεκαμήνου, έχοντας καταγράψει κέρδη 6,25% τον τελευταίο μήνα (-13,65% για το Γενικό Δείκτη το ίδιο χρονικό διάστημα), +28,2% το τελευταίο τρίμηνο (-23,3% για το Γενικό Δείκτη) και +56,8% το τελευταίο εξάμηνο (-33,5% για το Γενικό Δείκτη...)!

Όσο και αν χρησιμοποιήθηκε το εργαλείο της αγοράς ιδίων μετοχών, η απόκλιση παραμένει ιδιαίτερα μεγάλη και ας μην μας διαφεύγει, άλλωστε, πως σε σειρά τίτλων που αγοράστηκαν ίδιες μετοχές, οι τιμές τελικά στο ταμπλό συνέχισαν να υποχωρούν.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα αναφερθούμε σήμερα στο μήνυμα που έστειλε λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ομώνυμου εισηγμένου Ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλός του Γιάννης Πετρόπουλος.

Από το συγκεκριμένο μήνυμα ξεχωρίσαμε τρία σημεία:

Πρώτον, ότι οι δύο βασικοί πυλώνες της εταιρείας (έμφαση στην Οικονομική Προστιθέμενη Αξία και πως το 40% του ενεργητικού πρέπει να αποτελείται από ίδια κεφάλαια) βοήθησαν την εισηγμένη κατά την περίοδο της κρίσης να σταθεροποιηθεί γρήγορα, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και να διατηρήσει τη συνοχή της. Συγχρόνως, οι νέες δραστηριότητες που ξεκίνησαν συνέβαλαν από το 2013 στην αναστροφή της εικόνας και στην επιστροφή στην κερδοφορία.

Δεύτερον, ότι αν και η εταιρεία δεν έχει καλύψει όλες τις επιχειρηματικές ζημίες του 2011 και του 2012 -είναι πολύ κοντά- και ελπίζει το 2015 να έχει επιστρέψει στην κατάσταση που βρισκόταν στο τέλος του 2010.

Και τρίτον, πως «τελευταία (σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2014) στον ορίζοντα φαίνονται καινούριες δυσκολίες και εμπόδια. Είναι πιθανόν να είναι πιο μεγάλες από αυτές που περάσαμε μέχρι σήμερα. Με την πείρα όμως που έχουμε αποκτήσει, είμαι σίγουρος ότι θα τα ξεπεράσουμε και αυτά και ότι θα αποτελέσουν την αρχή νέων ευκαιριών για περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v