Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2007

Η ΑΕΓΕΚ, ο Αστακός και οι τράπεζες

Λεφτά από την Αστακός Terminal, αλλά όχι από την πώλησή της, περιμένει η ΑΕΓΕΚ.

Και δεν το λέει το... φλιτζάνι, αλλά το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας και εξυγίανσης του ισολογισμού της που επεξεργάστηκαν από κοινού η διοίκησή της με τις δύο μεγαλύτερες πιστώτριες τράπεζες της ΑΕΓΕΚ, δηλαδή τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

Βάσει του πλάνου, λοιπόν, τον τρέχοντα μήνα πρέπει να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες με το ΥΠΑΝ, να εκδοθεί η σχετική διαπιστευτική πράξη και η ΑΕΓΕΚ να εισπράξει επιδότηση από την επένδυση και επιστροφή ΦΠΑ της τάξης των 15 εκατ. ευρώ.

Και σε αυτά προς το παρόν θα μείνει, όσον αφορά στις ταμειακές ροές από την Αστακός, καθώς ενδιαφερόμενος αγοραστής για τον λιμένα προς το παρόν μάλλον δεν υπάρχει.

Οι πιστώτριες τράπεζες είχαν προβεί προ μηνών σε κρούση στη διοίκηση της ΑΕΓΕΚ για την αγορά της Αστακός Terminal, το τίμημα όμως που πρότειναν έφτανε στο μισό των απαιτήσεων της κατασκευαστικής.

Οι τράπεζες ήταν πρόθυμες να δώσουν περί τα 95 με 100 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της Αστακός Terminal, αλλά η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι το πρώτο ιδιωτικό λιμάνι της χώρας αξίζει τουλάχιστον τα διπλάσια λεφτά. Εκεί έμεινε η υπόθεση, ενώ έτερος ενδιαφερόμενος αγοραστής δεν προέκυψε.

Έτσι η κατασκευαστική πάει για αύξηση κεφαλαίου κατά 64,8 εκατ. ευρώ, της οποίας τα αδιάθετα, που εκτιμάται ότι μπορεί να είναι και πολλά, δεσμεύονται ότι θα καλύψουν οι Alpha και Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v