Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 30 2015

Τα τρία ΔΕΝ που οριοθετούν τη συμφωνία «γέφυρα» με την Ευρώπη

Τα τρία ΔΕΝ που οριοθετούν τη συμφωνία «γέφυρα» με την Ευρώπη

Με τρία ΔΕΝ οριοθετούν κυβερνητικά στελέχη τη στόχευση για μια συμφωνία «γέφυρα» με τους εταίρους και δανειστές μας.

Η κυβέρνηση ΔΕΝ πρόκειται να ζητήσει νέα τεχνική παράταση του υφιστάμενου μνημονίου και ΔΕΝ προτίθεται να ζητήσει νέο δάνειο για την κάλυψη των ενδιάμεσων χρηματοδοτικών αναγκών μέχρι την ολοκλήρωση της επαναδιαπραγμάτευσης για το χρέος.

Στόχος της είναι να εξασφαλίσει ότι ΔΕΝ θα υπάρξει χρηματοδοτική πίεση, ούτε και πίεση στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.

Πρακτικά η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρώπη μια συμφωνία-γέφυρα που θα προβλέπει για δύο ή τρεις μήνες συνέχιση της χρηματοδότησης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος από την ΕΚΤ παρότι η χώρα θα βρίσκεται εκτός προγράμματος (σ.σ.: η τεχνική παράταση του μνημονίου λήγει στις 28/2).

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση διαπραγμάτευσης από μηδενική βάση, καθώς δεν συζητείται παράταση του μνημονίου και επομένως των υποχρεώσεων που συνεπάγεται (εκπλήρωση προαπαιτούμενων, ολοκλήρωση της αξιολόγησης κ.ά.).

Η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς, το σημερινό ραντεβού με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και το μπαράζ επαφών του Γ. Βαρουφάκη με Ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ τις επόμενες ημέρες θα δώσουν και την πρόγευση για το αν και πόσο μπορεί να περπατήσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v