Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 24 2007

Οι courier της Τράπεζας Κύπρου και το... γήπεδο!

Μάχες εντυπώσεων φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει το Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου εν όψει της επικείμενης τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, στις 6 Ιουνίου.

Όπως πληροφορούμεθα, υπάρχει μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση προκειμένου να ληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εξουσιοδοτήσεις μετόχων προς το Δ.Σ., ώστε να μην ”περάσει” η πρόταση της Marfin Popular Bank.

H οποία πρόταση, βεβαίως, δεν προβλέπει τίποτα περισσότερο από την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. της Κύπρου, για να ανοίξει... διάλογο με την MPB, στόχος του οποίου θα είναι εν δυνάμει η στρατηγική συνεργασία των δύο ομίλων.

Κι όμως, κάτω στην Κύπρο φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει πραγματικός ”πανικός”. Κείμενα εξουσιοδοτήσεων αποστέλλονται σε μικρομετόχους ακόμη και με… courier, λένε οι εκεί ”κακές γλώσσες” (σ.σ. μικρός ο τόπος, τα νέα μαθαίνονται γρήγορα).

Κι αν κάποιος το χάσει το κείμενο (συνέβη μας λένε κι αυτό, από κάποιον… αμελή), χαλάλι του! Γι’ αυτό υπάρχουν οι courier, του το… ξαναστέλνουν.

Το πιο ενδιαφέρον, βέβαια, που λένε αυτές οι κακές γλώσσες είναι ότι στο παρασκήνιο ετοιμάζεται και… ”εξέδρα”.

Κατά τα γνωστά, δηλαδή, μάλλον θα έχουμε ”αγανακτισμένους”, παθιασμένους επενδυτές, προκειμένου να δημιουργηθεί η κατάλληλη ”γηπεδική” ατμόσφαιρα, με ”κραυγές” περί της ”σωτηρίας” του… εθνικού θησαυρού, περί των κακών ”κερδοσκόπων”, με επικλήσεις ιερών και οσίων κ.λπ.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, διαχέονται και πληροφορίες ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί, ότι το ”σιγούρεψαν” το πράγμα, ότι έχουν παρέα τους ξένους θεσμικούς (οι οποίοι για κάποιο λόγο φαίνεται δεν θέλουν ούτε να… ακούσουν μια πρόταση, ε; πρωτότυπο κι αυτό) και άλλα τέτοια… νόστιμα.

Ουδόλως βέβαια τους απασχολεί μήπως, αν τελικά πετύχουν να μη συζητηθεί καν η πρόταση της MPB, υπάρξουν παρενέργειες στην τιμή της μετοχής, μια και όλος ο κόσμος ξέρει ότι η τιμή είναι εκεί που είναι -και οι τιμές-στόχοι είναι εκεί που είναι- με ”δεδομένο” το ενδιαφέρον της MPB που έχει κάνει την Κύπρου κεντρικό σημείο των M&A σεναρίων.

O Χαμαιλέων στη θέση τους θα σκεφτόταν μήπως ενόσω αυτοί κατεβαίνουν με… φόρα στο ένα γήπεδο, να δώσουν τον ”υπέρ πάντων” αγώνα, ο Βγενόπουλος έχει ήδη πάει στο… επόμενο! Γιατί ένας σκακιστής πάντα κοιτάει μερικές ”κινήσεις” μπροστά!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v