Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 1 2007

H IMAKO, o Ρέστης και τα… κανάλια

Όχι, παρότι ο κ. Ρέστης είναι εφοπλιστής, τα κανάλια δεν είναι… θαλάσσια!

Θα θυμάστε ότι προ καιρού μοιραστήκαμε μαζί σας την πληροφορία που θέλει πίσω από την είσοδο του εφοπλιστή κ. Βίκτορα Ρέστη στο μετοχικό κεφάλαιο της IMAKO (με τις… ευλογίες βεβαίως του κ. Πέτρου Κωστόπουλου) να βρίσκεται ένα σχέδιο για συμφωνία με το πασίγνωστο μουσικό κανάλι MTV.

Τότε, βεβαίως, δεν είχαμε κάνει καμία αναφορά σε ενδεχόμενο αγοράς τηλεοπτικού σταθμού, γι’ αυτό και μας εξέπληξε ότι η ανακοίνωση-διάψευση από πλευράς ΙΜΑΚΟ έκανε λόγο για τους νόμους που υποτίθεται ότι απαγορεύουν ταυτόχρονη ιδιοκτησία μέσων σε περισσότερες από δύο κατηγορίες.

Έγραφε λοιπόν τότε η ΙΜΑΚΟ:

”Όπως προβλέπεται ρητά στο ισχύον νομοθετικό καθεστώς που διέπει τον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η επιχειρηματική συμμετοχή φυσικών ή νομικών προσώπων σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που ανήκουν σε περισσότερες από δύο κατηγορίες (ήτοι τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) απαγορεύεται. Καμία συμφωνία ή διαπραγμάτευση της ΙΜΑΚΟ με το MTV δεν υφίσταται”.

Τώρα όμως μαθαίνουμε ότι το ”σχήμα” Ρέστη - ΙΜΑΚΟ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με δύο μικρά τηλεοπτικά κανάλια (οι πηγές μας κάνουν λόγο για το ”Κανάλι 9” και το ”SMART”).

Όπως αντιλαμβάνεστε, τέτοιες πληροφορίες είναι πολύ δύσκολο να διασταυρωθούν.

Τις μεταφέρουμε, όμως, γιατί οι πηγές μας δεν είναι για τα… πανηγύρια, αλλά και γιατί περιέργως πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα μας προκύψει στην εικόνα και το… MTV.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v