Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2007

S&B: Οκτώ μήνες περιμένει... δικαστική απόφαση!

Το θέμα έρχεται από το παρελθόν και έχει οδηγήσει στην αναστολή των αδειών εκμετάλλευσης βωξίτη στον Παρνασσό, τις οποίες έχει εκχωρήσει το Δημόσιο στην εισηγμένη S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

Κάποιες τοπικές οργανώσεις αντέδρασαν, το θέμα πήγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η εκδίκαση έγινε τον Οκτώβριο του 2006, έκτοτε όμως -παρότι έχουν περάσει οκτώ ολόκληροι μήνες- δεν έχει προκύψει απόφαση!

Η ουσία είναι ότι ο εισηγμένος όμιλος καλύπτει τις ανάγκες του από Ιταλία και Τουρκία, έστω και με υψηλότερο κόστος λόγω του μεταφορικού, ενισχύοντας τις... γειτονικές οικονομίες και όχι την ελληνική.

Και για να έχετε την πλήρη εικόνα, να σας πούμε ότι ακόμη και σήμερα να προέκυπτε η καλύτερη δυνατή απόφαση για την εισηγμένη S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, θα χρειαζόταν... ολόκληρο το 2007 και μέρος του 2008 (!) προκειμένου να προχωρήσουν τα ”έργα προπορείας” και να επανέλθει το ορυχείο στην προηγούμενη των δικαστηρίων κατάσταση.

Παρ’ όλα αυτά, το 2007 αναμένεται να είναι μία ακόμη καλή χρονιά για την S&B. Παρά τα μειωμένα κέρδη από τον βωξίτη και τα πολύ αυξημένα κόστη των θαλάσσιων μεταφορών.

Όσο για την έκβαση της απόφασης του ΣτΕ, μεταξύ των στελεχών της εισηγμένης εταιρίας φαίνεται να επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v