Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 8 2015

Στην Περιφέρεια Αττικής συνεδριάζουν οι... «Δεν Πληρώνω»!

Στην Περιφέρεια Αττικής συνεδριάζουν οι... «Δεν Πληρώνω»!

Ακόμα και εκπρόσωποι των κοινοπραξιών που διαχειρίζονται τους οδικούς άξονες παραδέχονται τις αδικίες και το υψηλό κόστος διοδίων σε τμήματα του οδικού δικτύου.

Όμως από την παραδοχή μιας αδικίας μέχρι την ενεργό συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το κίνημα «Δεν Πληρώνω» υπάρχει κάποια απόσταση. Αυτό μάλλον δεν γίνεται κατανοητό δεδομένου ότι υπήρξε και συνεδρίαση του «μετώπου» σε γραφεία της Περιφέρειας.

Μάλιστα, η «συντονιστική επιτροπή φορέων και κατοίκων Βορειοανατολικής Αττικής ενάντια στα διόδια» μαζί με την Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσαν την κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής στις Αφίδνες. Τα αιτήματά τους είναι απλά: «Να καταργηθούν τα διόδια από την Αττική!», «απόσυρση της αστυνομίας από σταθμούς διοδίων», «αμνήστευση ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων αγωνιστών ενάντια στα διόδια», αλλά και «άμεσο πέρασμα της Αττικής Οδού στο δημόσιο».

Αρκετοί αναρωτιούνται αν η Περιφερειάρχης Αττικής θεωρεί πως το πρόβλημα θα λυθεί μέσω των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας, την οποία και εκπροσωπεί ή μέσω «αγωνιστών» που σηκώνουν τις μπάρες κατά περίπτωση.

Μήπως πρέπει να περιμένει την κατάληξη των διαπραγματεύσεων που ξεκινά σύντομα η κυβέρνηση με τους παραχωρησιούχους;

Εκτός και αν θεωρεί πως μια απόφαση της «λαϊκής συνέλευσης» στις Αφίδνες αρκεί για να ξηλώσουμε τους σταθμούς διοδίων.

Τότε, όμως, δεν θα χρειαζόμαστε την περιφερειάρχη και τους αρμόδιους υπουργούς…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v