Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2015

Η ERGO, η ΑΤΕ Ασφαλιστική και τα ερωτήματα

Η ERGO, η ΑΤΕ Ασφαλιστική και τα ερωτήματα

Στις 5 Μαΐου, η στήλη είχε δημοσιεύσει το σχόλιο με τίτλο «Η Ergo, η ΑΤΕ Ασφαλιστική και η θυγατρική στη Ρουμανία», στο οποίο παρουσιαζόταν ο -επίσημος τουλάχιστον- λόγος για τον οποίον δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η εξαγορά της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς από τη γερμανική ERGO». 

Από την άλλη πλευρά όμως, αλήθεια είναι πως η πολύμηνη -από το φθινόπωρο του 2014- καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του deal έχει προκαλέσει αρκετό εκνευρισμό σε στελέχη και εργαζόμενους της εταιρείας.

Και ο λόγος είναι πως -μέσα σε ένα πλαίσιο συνολικής αβεβαιότητας για τη χώρα- ο χρόνος λειτουργεί εναντίον του deal.

Για παράδειγμα, κύκλοι προσκείμενοι στην ΑΤΕ Ασφαλιστική δήλωσαν: «Εδώ και τόσους μήνες βλέπουμε την κατάσταση στην ασφαλιστική αγορά να επιδεινώνεται, όπως επίσης ακούγονται καθημερινώς πράγματα για τον κίνδυνο της χώρας και άλλα σχετικά. Πόσο βέβαιο είναι λοιπόν ότι οι Γερμανοί θα τηρήσουν την ηθική δέσμευσή τους, αν για παράδειγμα τα πράγματα στο πολιτικοοικονομικό πεδίο επιδεινωθούν περαιτέρω; Και επιπλέον, καλό είναι και για την πορεία των εργασιών της ίδιας της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, να λήξει όσο το δυνατόν ταχύτερα η εκκρεμότητα σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας».

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική δημοσίευσε πρόσφατα τα ετήσια αποτελέσματα του 2014, σύμφωνα με τα οποία ο κύκλος εργασιών της εμφάνισε μείωση, σε αντίθεση με τα προ φόρων κέρδη που διαμορφώθηκαν σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα (στα 19,7 εκατ. ευρώ).

Και το ζήτημα που τίθεται πλέον είναι το αν η εταιρεία -σε μια δυσμενή συγκυρία για τον ασφαλιστικό κλάδο και σε περίοδο όπου δεν φαίνεται να επαναλαμβάνονται τα περυσινά αποτελέσματα από επενδύσεις- πρέπει να λειτουργεί με ιδιοκτησιακή αβεβαιότητα επί μακρό χρονικό διάστημα.

ΥΓ: Μετά το σχετικό δημοσίευμα ακολούθησε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναδεικνύει την ιδιοκτησιακή εκκρεμότητα στην ΑΤΕ Ασφαλιστική και εκφράζει σειρά προβληματισμών για όσα έχουν μεσολαβήσει και την επόμενη ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v