Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 16 2007

ΑΝΕΚ-Γκριμάλντι: Τι ”παίζει” με τον Παναγόπουλο

Έγκαιρα (για την ακρίβεια από τις... 19 Ιουνίου!) το euro2day.gr σας είχε προειδοποιήσει με πρωτοσέλιδη αναφορά του (επ’ ευκαιρία του deal Λασκαρίδη - Παναγόπουλου στις Μινωικές) ότι η ΑΝΕΚ και ο στρατηγικός πλέον σύμμαχός της, o πανίσχυρος (κι αυτό δεν είναι δημοσιογραφική υπερβολή) όμιλος του Εμανουέλε Γκριμάλντι βρίσκονται σε ”επαφές”, σε προσέγγιση όπως είχαμε πει τότε, με τον όμιλο της Attica Group.

Και τότε άλλοι έγραφαν για φήμες, ενώ κυκλοφόρησαν και κάποιες, χλιαρές είναι η αλήθεια, μικροδιαψεύσεις. Τώρα, βέβαια, το θέμα άρχισε να γίνεται... πρωτοσέλιδο!

Ας βάλουμε λοιπόν εκ νέου τα πράγματα σε κάποια τάξη. Προφανέστατα οι επαφές αυτές αφορούν στην απόκτηση της Attica Group και είναι αυτό που λέμε... ”προχωρημένες”.

Εντούτοις, αναφέρουν οι συνήθως πολύ έγκυρες πηγές μας, υπάρχει μια, πώς να το πούμε, ”διάσταση απόψεων” ανάμεσα σε αυτά που θέλει η μία πλευρά και σε αυτά που δίνει η άλλη… γενικώς.

Οπότε δεν είναι και σίγουρο (παρότι είναι όντως πιθανό) ότι θα γίνει τελικά deal.

Το λέμε αυτό διότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία εύκολα καλλιεργούνται προσδοκίες και εύκολα ανεβαίνουν οι τιμές στο ταμπλό.

Σε αυτό το κλίμα, η μνεία και μόνο αυτών των διαπραγματεύσεων εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο των χρηματιστηριακών τιμών, ειδικά όταν δεν προσδιορίζεται ποιο μπορεί να είναι το πιθανό... τίμημα.

Κι όποιος ακολουθεί αυτήν την άνοδο ”τυφλά”, μετά το… πληρώνει!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v