Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 3 2015

Κι' όμως γίνονται ακόμα... εγκαίνια

Κι όμως γίνονται ακόμα... εγκαίνια

Ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία... κάτι κινείται. Τέσσερα νέα αιολικά πάρκα της Volterra, της κοινής εταιρείας του ομίλου J&P ΑΒΑΞ και της ιταλικής Sorgenia πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η εισηγμένη εταιρεία ανεβάζει ταχύτητα στο χώρο της ενέργειας με αξιοποίηση και της άδειας εμπορίας 300 MW που διαθέτει για υπογραφή συμβολαίων κυρίως με επιχειρήσεις, αλλά και ιδιώτες.

Δύο από τα νέα αιολικά πάρκα της Volterra, ισχύος 16 και 43 MW ξεκινούν αυτές τις ημέρες τη λειτουργία τους, ενώ άλλα δύο, με ισχύ 40 MW πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2015.

Το 2014 ο κύκλος εργασιών της Volterra σχεδόν τριπλασιάστηκε, καθώς από τα 4,9 εκατ. ευρώ ξεπέρασε τα 14 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το χαρτοφυλάκιο έργων της Volterra περιλαμβάνει Αιολικά και Φωτοβολταϊκά Πάρκα σε διάφορα στάδια αδειοδότησης καθώς και έργα έτοιμα προς κατασκευή, με συνολική ισχύ περί τα 360 MW.

Σημειώνεται ότι η Sorgenia είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας στην Ιταλία και ελέγχεται από την οικογένεια ντε Μπενεντέττι (μέσω της CIR - Compagnie Industriali Riunite S.p.A.) και την αυστριακή Verbund...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v