Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2015

Το e-voting στο ΧΑ και τα λεφτά για τους ειδικούς συμβούλους

Το e-voting στο ΧΑ και τα λεφτά για τους ειδικούς συμβούλους

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Μέχρι και e-voting περιελάμβανε το χθεσινό ραντεβού των επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Χρηματιστηρίου με τους εκπροσώπους του Τύπου (εγχώριου και ξένου).

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και αφού απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα προς τους δύο κυρίους, μοιράστηκαν σε όλους ειδικά μηχανάκια προκειμένου να συμμετάσχουμε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία επί συγκεκριμένων ερωτημάτων.

Οι απαντήσεις ενδιαφέρουσες, παρά το περιορισμένο σχετικώς δείγμα...

Για παράδειγμα, στην ερώτηση τι βλέπουμε για τη συνεδρίαση της Τετάρτης, το 51,9% ψήφισε «ισορροπία» ενώ 33,3% επιμένει σε «άνοδο».

Ερώτημα: Πότε θα βρουν οι τράπεζες σημείο ισορροπίας, τρεις οι επιλογές: α) σήμερα (δηλαδή χθες), β) αύριο (δηλαδή σήμερα), γ) Αργότερα.

Ε, η απάντηση γ πήρε κεφάλι με 82,1%.

Γενικότερο ερώτημα, με την... πιο ενδεικτική απάντηση:

«Θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου;».

Το 50% απάντησε «ναι». Και μαντέψτε τι απάντησε το υπόλοιπο 50%...

Εκτός από τους δημοσιογράφους, στο e-voting συμμετείχαν και 7 εκπρόσωποι της κεφαλαιαγοράς.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ: Πάνω από 160.000 ευρώ θα στοιχίσει στον προϋπολογισμό το πολιτικό γραφείο, οι 3 μετακλητοί υπάλληλοι και οι 2 ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες του υφυπουργού Εργασίας κ. Χαϊκάλη.

Με βάση σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ, συστήνεται πολιτικό γραφείο υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θέσεις Μετακλητών Υπαλλήλων, Ειδικών Συμβούλων και Ειδικών Συνεργατών.

Από την απόφαση αυτή προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του υπουργείου Εργασίας 72.184,95 ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος και σε ετήσια βάση ποσό ύψους 160.410,99 ευρώ.

Το πολιτικό γραφείο, όπως αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση την οποία υπογράφουν οι κ. Μάρδας και Κατρούγκαλος, συστάθηκε για να επικουρεί στο έργο του τον υφυπουργό Εργασίας.

Για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού δημιουργούνται τρεις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και δύο ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v