Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 2 2015

Προεκλογικός αγώνας για να μην... κολλήσει το ΕΣΠΑ

Προεκλογικός αγώνας για να μην... κολλήσει το ΕΣΠΑ

Με τρία προγράμματα προσπαθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση να κρατήσει ζωντανό το (όποιο) ενδιαφέρον για τις επενδύσεις, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Το θέμα έπεσε στο τραπέζι ευρείας σύσκεψης που είχε χθες ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης με όλους τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τρία προγράμματα. Το πρώτο ύψους 50 εκατ. ευρώ αφορά την ενίσχυση με 30.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ (ποσοστό ενίσχυσης 50%) 600-700 υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών τουριστικών επιχειρήσεων.

Το δεύτερο, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, νέων, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα σχέδια, καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου.

Η χρηματοδότηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας θα είναι έως 50.000 ευρώ (ενίσχυση 100%) ενώ ο εκτιμώμενος αριθμός τελικών ωφελούμενων υπολογίζεται σε 2.500 νέες επιχειρήσεις και 4.500 νέες θέσεις εργασίας.

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνω των 25 ετών, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών, για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η επιχορήγηση είναι από 5.000 έως 25.000 ευρώ (100% ενίσχυση), ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 50 εκατ. ευρώ και ο εκτιμώμενος αριθμός τελικών ωφελούμενων υπολογίζεται σε 2.800 πτυχιούχους.

Ζητούμενο, πάντα, παραμένει το ενδιαφέρον για επιχειρηματικά ανοίγματα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v