Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2007

Κυπριακή... απόβαση στην Alpha

Ακύρωσαν οι τουρκικές εποπτικές αρχές αίφνης προχθές την εξαγορά της Alternatifbank από τη δική μας Alpha Bank, χωρίς να μπουν στον κόπο να εξηγήσουν την αιτία (άλλωστε, μας είπαν, δεν είναι ασύνηθες).

Θα περίμενε κανείς την επομένη, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η μετοχή της Alpha να βρεθεί κάτω, από την πίεση των πωλητών, μετά τα ”κακά” νέα από την Τουρκία.

Κι όμως, με το ξεκίνημα της συνεδρίασης η μετοχή άρχισε να καταγράφει... υψηλότερα επίπεδα τιμών, λες και τα νέα ήταν καλοδεχούμενα από τους επενδυτές.

Άσε που στην αγορά κυκλοφορούσε από μέρες τώρα η ”πληροφορία” ότι το Centaurus fund είχε αρχίσει να αποεπενδύεται από την Alpha, γεγονός που θα επιβάρυνε τη μετοχή.

Κι όμως, οι αγοραστές υπερίσχυσαν των πωλητών και η μετοχή βρέθηκε στο τέλος της ημέρας με κέρδη 1,24% και με σημαντικό (για Αύγουστο) όγκο συναλλαγών (1,288 εκατ. μετοχές).

Οι πληροφορίες του Χαμαιλέοντα λένε ότι μεταξύ των αγοραστών χθες (όπως εδώ και μέρες άλλωστε) είναι η γνωστή στους ημεδαπούς επενδυτικούς κύκλους κυπριακή Mitica, που σταδιακά έχει αρχίσει να ”χτίζει” θέση στο χαρτί.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το χαρτοφυλάκιό της στην Alpha είναι μεταξύ 2,5 με 3 εκατομμύρια μετοχές. Όχι που καθόντουσαν μόνο στα ακτοπλοϊκά χαρτιά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v