Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 14 2007

ΑΕΓΕΚ:Το Policon Fund & το ναυάγιο λόγω διαγραφών

Στο δύσκολο θέμα της διευθέτησης του δυσχερώς εξυπηρετούμενου, βάσει των υφιστάμενων λειτουργικών ταμειακών ροών δανεισμού της, προσέκρουσε το ενδιαφέρον ενός ακόμη στρατηγικού επενδυτή για την ΑΕΓΕΚ.

Ένα ξένο fund ονόματι Policon, σύμφωνα με υψηλόβαθμες τραπεζικές πηγές, εκδήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην Alpha Bank και στην Τράπεζα Πειραιώς το ενδιαφέρον του για την είσοδό του ως στρατηγικού επενδυτή στην πολύπαθη κατασκευαστική εταιρία.

Το fund, για να βάλει τα απαραίτητα κεφάλαια που χρειάζεται η ΑΕΓΕΚ ώστε να αποκτήσει το απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης που θα της επιτρέψει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης απρόσκοπτα και να διεκδικήσει και άλλα μεγάλα έργα, ζήτησε συνολική ρύθμιση του δανεισμού της κατασκευαστικής.

Και όταν λέμε ρύθμιση δεν εννοούμε μόνο αναχρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους αλλά και διαγραφή υπολογίσιμου μέρους των δανείων. Αίτημα, που δεν δέχτηκαν να το συζητήσουν καν οι τράπεζες, με αποτέλεσμα το Policon σχεδόν να αποσύρει το ενδιαφέρον του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v