Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 10 2007

Τουρκικά ευφάνταστα σενάρια

Μέχρι χθες νομίζαμε ότι οι Τούρκοι χρωμάτιζαν με πραγματική ειλικρίνεια τις προθέσεις τους για να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Από τη στιγμή όμως που διαβάσαμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας ”Σαμπάχ” για τους λόγους που οι εποπτικές αρχές της γείτονος ακύρωσαν την αγορά της Alternatifbank από τη δική μας Alpha Bank, πολύ αμφιβάλλουμε για το αν κατανοούν πώς λειτουργεί η ευρωπαϊκή κοινότητα.

Με την απαράδεκτη αλλά και εξωφρενική ”εξήγηση” ότι ένα μέλος του Δ.Σ. της Alpha Bank είναι... πρώην κατάσκοπος, οι Τούρκοι έδειξαν ότι, αν μη τι άλλο, ζουν ακόμα στην εποχή του ψυχρού πολέμου μεταξύ Ανατολής και Δύσης και με αυτά τα μυαλά μάλλον θα βλέπουν με... κυάλια την Ευρώπη για καιρό ακόμα!

Το μέλος του Δ.Σ. της Alpha Bank για τον οποίο και ”εφευρέθηκε” η δικαιολογία της... κατασκοπίας είναι ο κ. Π. Αποστολίδης, συνταξιούχος πρέσβης που διετέλεσε για ένα μικρό διάστημα, επί κυβερνήσεως Σημίτη, διοικητής της... ΕΥΠ.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο τέως διπλωμάτης άλλαξε στα γεράματα επάγγελμα, αλλά ότι κυρίως αποδέχτηκε μια καθαρά διοικητική θέση σε έναν νευραλγικό δημόσιο τομέα ως πρόσωπο κύρους και εμπιστοσύνης!

Τώρα, αν η προϋπηρεσία του στην ΕΥΠ θα εγκυμονούσε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της γείτονος όταν η Alpha Bank αποκτούσε ποσοστό στην Alternatifbank, τι να πούμε, πλην της προτροπής στους Τούρκους συντάκτες αυτής της δικαιολογίας να αρχίσουν δοκιμές για τη συγγραφή μυθιστορημάτων στιλ Τζέιμς Μποντ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v