Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 14 2015

Μεσάνυχτα της 30ής Οκτωβρίου η ανακοίνωση του stress test!

Μεσάνυχτα της 30ής Οκτωβρίου η ανακοίνωση του stress test!

Τα μεσάνυχτα της 30ής Οκτωβρίου ή αλλιώς τα πρώτα λεπτά της 31ης Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης (αξιολόγηση ποιότητας στοιχείων ενεργητικού και stress test) που διενήργησε η ΕΚΤ στις εγχώριες συστημικές τράπεζες.

Η πρωτότυπη απόφαση να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της διαγνωστικής μελέτης ξημερώματα Σαββάτου οφείλεται στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα.

Οι τράπεζες θα πρέπει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου (πλην Πειραιώς) να δημοσιεύσουν οικονομικές καταστάσεις β' τριμήνου και αμέσως μετά να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Παράλληλα θα υποβληθούν στην ΕΚΤ τα πλάνα κεφαλαιακής ενίσχυσης (capital plans), τα οποία πρέπει να εγκριθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ώστε εν συνεχεία να καθοριστεί το ακριβές ύψος των κεφαλαιακών αναγκών και να ξεκινήσουν οι αυξήσεις κεφαλαίου.

Στόχος είναι έως τις 15 ή το αργότερο στις 20 Δεκεμβρίου να έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί οι τέσσερις τράπεζες, με τους ιδιώτες να καλύπτουν τις ανάγκες του βασικού σεναρίου του stress test και του Asset Quality Review (AQR).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v