Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2015

Με «έξυπνα» CoCos αλλά και με κοινές μετοχές το ΤΧΣ

Με «έξυπνα» CoCos αλλά και με κοινές μετοχές το ΤΧΣ

Ανοικτή είναι ακόμη η συζήτηση για το αν το ΤΧΣ θα καλύψει τη διαφορά μεταξύ βασικού και δυσμενούς σεναρίου αποκλειστικά μέσω υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos), ή και με κοινές μετοχές, στην περίπτωση που οι τράπεζες βρουν από την αγορά τα απαραίτητα κεφάλαια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση ώστε το ΤΧΣ να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς μεταξύ βασικού και δυσμενούς σεναρίου μέσω CoCos με ειδικά χαρακτηριστικά που θα προσμετρούνται στο Common Equity Tier I.

Το υπόλοιπο προτείνεται να καλυφθεί με κοινές μετοχές, ώστε να μην «εξατμιστεί» το υφιστάμενο ποσοστό που διατηρεί στις τράπεζες το ΤΧΣ. Αυτό σημαίνει ότι η αραίωση που θα υποστούν οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα είναι μεγαλύτερη.

Οι ακριβείς αναλογίες CoCos και κοινών μετοχών θα καθοριστούν μετά την ανακοίνωση των κεφαλαιακών αναγκών.

ΥΓ Ι: Στην περίπτωση που οι τράπεζες δεν συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια από ιδιώτες, κρατικοποιούνται και το ΤΧΣ λαμβάνει μόνο κοινές μετοχές.

ΥΓ ΙΙ: Αν το ΤΧΣ πάρει και κοινές μετοχές για την κάλυψη των αναγκών του δυσμενούς σεναρίου, μήπως περιορίζεται και η απαξίωση για τους κατόχους warrants;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v