Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2015

Η παραχώρηση του ΟΛΠ και οι φωτιές που άναψε ο... Τσίπρας

Η παραχώρηση του ΟΛΠ και οι φωτιές που άναψε ο... Τσίπρας

Να συζητηθεί, εκτός ημερησίας διάταξης, στο αμέσως επόμενο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), η απόφαση της κυβέρνησης για παραχώρηση τμήματος της ακίνητης περιουσίας του ΟΛΠ σε δήμους της περιοχής, ζητούν οι δύο εκπρόσωποι των δανειστών στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο ζητεί λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα παραχωρηθούν τα ακίνητα του οργανισμού, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ορισμένοι παρατηρητές υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη αλλαγή είναι αρκετά σοβαρή, ώστε να παραβιάζει το μνημόνιο που προβλέπει προώθηση του διαγωνισμού πώλησης του ΟΛΠ «χωρίς σημαντικές αλλαγές» (no material changes, αναφέρεται στη συμφωνία).

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού προκάλεσαν, πάντως, κινητοποίηση όχι μόνο μεταξύ κάποιων εκ των υποψήφιων επενδυτών, όπως η κινεζική Cosco, αλλά και ορισμένων εκ των ιδιωτών που κατέχουν ακίνητα στην ίδια περιοχή και προωθούσαν σχέδια συνολικής ανάπλασης.

Μένει να εξακριβωθεί ποια θα είναι η αντίδραση ισχυρών μετόχων μειοψηφίας, οι οποίοι έχουν ήδη στείλει επιστολές για το θέμα της παραχώρησης των ακινήτων.

Εκτός και αν βρεθεί φόρμουλα που θα ικανοποιεί και τους επενδυτές και τους δημάρχους...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v