Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 5 2007

ΕΛΤΕΧ - ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ: Οι ζημίες άλλαξαν τα... πλάνα

Ελάχιστοι πρέπει να κατανόησαν τη δαιδαλώδη ανακοίνωση των Ελληνική Τεχνοδομική και Παντεχνική για την ανατροπή του αρχικού σχεδιασμού περί απορρόφησης τμήματος των δραστηριοτήτων της τελευταίας από την πρώτη.

Το νέο σχέδιο προβλέπει ότι η Ελληνική Τεχνοδομική θα απορροφήσει το σύνολο της Παντεχνική, μέσω πολύπλοκων εταιρικών μετασχηματισμών.

Γιατί, όμως, υπήρξε αυτή η καθυστέρηση στην προώθηση της συμφωνίας και γιατί άλλαξε έπειτα από τόσους μήνες η αρχική συμφωνία;

Υποτίθεται ότι οι βασικοί μέτοχοι της Παντεχνική θα διατηρούσαν τόσο το πτυχίο όσο και ορισμένα έργα της εταιρίας, μέσω εισφοράς σε μια άλλη επιχείρηση.

Η Ελληνική Τεχνοδομική θα αποκτούσε τις συμμετοχές στα συγχρηματοδοτούμενα (Ρίο – Αντίρριο, Αττική Οδός κ.λπ.) και τα έργα που εκτελούν σήμερα από κοινού.

Ρίξτε μια ματιά στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου της Παντεχνική και θα καταλάβετε…

Οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης θα διατηρούσαν ζημιογόνα έργα και θα έλεγχαν μια μη εισηγμένη ζημιογόνα επιχείρηση.

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους η Παντεχνική είχε κύκλο εργασιών 83,1 εκατ. ευρώ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ζημίες 20 εκατ. ευρώ. Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους είχε τζίρο 29 εκατ. και ζημίες 24 εκατ. ευρώ. Στην ουσία η εταιρία χάνει χρήματα από αρκετά έργα που εκτελεί.

Οι δύο πλευρές παζάρευαν εδώ και μήνες ποια έργα θα κρατήσουν οι βασικοί μέτοχοι της Παντεχνική (στη νέα εταιρία) και ποια θα πάρει η Ελληνική Τεχνοδομική.

Η συμβιβαστική λύση ήταν η πλήρης απορρόφηση της Παντεχνική από την ΕΛΛΤΕΒ, η οποία θα φορτωθεί και τις ζημίες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v