Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 7 2015

Τα capital controls μάς έκαναν… Ευρώπη

Τα capital controls μάς έκαναν… Ευρώπη

Μειώνεται θεαματικά το όριο πίστωσης στην ελληνική αγορά, καθώς τόσο τα capital controls, όσο και η ίδια η κρίση έχουν οδηγήσει τις προμηθεύτριες εταιρίες σε πολύ σφιχτή τιμολογιακή πολιτική. 

Για κάποιους λιανεμπόρους αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση, για κάποιους οδηγεί σε ασφυξία, ωστόσο αρκετοί ομολογούν ότι έτσι έχει εξορθολογιστεί η λειτουργία της αγοράς.

Παράγοντες του εμπορίου -και από τις δύο πλευρές, χονδρεμπορίου και λιανεμπορίου- αναφέρουν πως η έννοια της πίστωσης ήταν εξαιρετικά «απλωμένη» στην Ελλάδα, ενώ το φαινόμενο της μεταχρονολογημένης επιταγής μοναδικό.

Συμπληρώνουν, για παράδειγμα, ότι στη ΝΑ Ευρώπη, η αγορά στήθηκε εξαρχής -ίσως και επειδή δεν υπήρχε τραπεζική πίστωση- σε άλλη βάση με μικρό περιθώριο πίστωσης.

Η Ελλάδα τείνει όμως πια να φτάσει στο επίπεδο του εξωτερικού…

 

ΚΟΡΡΕΣ: Βελτίωση μικτού περιθώριου κέρδους κατά 2,4% στο εννεάμηνο τη χρήσης παρουσίασε ο όμιλος, φθάνοντας στο 63,2%. Παρά την πίεση στην εσωτερική αγορά που μείωσε τις πωλήσεις της περιόδου κατά 2%, αλλά και της πίεσης για εκπτωτικές τιμές, ο όμιλος ισοφάρισε εκτείνοντας τις πωλήσεις του στις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες παρουσίασαν αύξηση κατά 33%.

Επιπλέον πραγματοποιούνται σε αγορές όπου οι καταναλωτικές δαπάνες βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v