Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2015

Οι ΑΜΚ των συνεταιριστικών και οι «πλάτες» του συστήματος

Οι ΑΜΚ των συνεταιριστικών και οι «πλάτες» του συστήματος

Με κινητοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος πέραν των τοπικών κοινωνιών και των επιχειρήσεων κατάφερε το σύνολο σχεδόν των συνεταιριστικών τραπεζών να αποφύγουν την εξυγίανση, συγκεντρώνοντας είτε το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών είτε το βασικό σενάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Παγκρήτια συνεταιριστική κεφάλαια έβαλαν και συστημικές τράπεζες προκειμένου να καλυφθεί το βασικό σενάριο.

Η Παγκρήτια, όπως έγραψε το Euro2day.gr, συγκέντρωσε κεφάλαια της τάξης των 69 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις κεφαλαιακές ανάγκες υπό το βασικό σενάριο, παίρνοντας παράταση ως το τέλος του μήνα για να καλύψει το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών.

Σε άλλη συνεταιριστική, κοντινή γεωγραφικά με την Παγκρήτια, κεφάλαια στην ΑΜΚ έβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ οι συστημικές τράπεζες βοήθησαν απευθείας ή μέσω συστάσεων στο πελατολόγιό τους στην κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών και των υπόλοιπων τραπεζών.

Κοινώς επιστρατεύτηκαν γερές πλάτες για να μείνει αλώβητος ο αριθμός των μη συστημικών τραπεζών. Καλό είναι βέβαια να δούμε και κανά στρατηγικό επενδυτή...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v