Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2016

Στα κάγκελα οι... «ΔΕΗτζήδες» για τις αμοιβές στο δημόσιο

Στα κάγκελα οι... «ΔΕΗτζήδες» για τις αμοιβές στο δημόσιο

Νέες φωτιές στους εργαζόμενους της ΔΕΗ άναψε η εγκύκλιος Χουλιαράκη για τις αμοιβές στο δημόσιο, που επιβάρυνε το ήδη κακό κλίμα λόγω ασφαλιστικού.

Η εγκύκλιος αυτή που δημοσιεύθηκε παραμονή των Φώτων, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της, «δωρίζει» αυξήσεις σε ορισμένες κατηγορίες, όπως διοικήσεις οργανισμών κ.λπ., ή δικαστικούς, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους «τιμωρεί» με περικοπές 119 ευρώ τον μήνα τους εργαζόμενους της ΔEΗ, καθώς οι αποδοχές τους συνδέονται με τον μισθό του Γενικού Γραμματέα, ο οποίος και μειώνεται.

Να θυμίσουμε απλώς ότι η περικοπή αντιστοιχεί στο «επίδομα καφέ» που προέβλεπε η περσινή συλλογική σύμβαση εργασίας για την οποία έγινε τόσος θόρυβος.

Τα απεργιακά μέτρα που ανακοίνωσε το σωματείο Σπάρτακος της Πτολεμαΐδας, με την κάλυψη της ΓΕΝΟΠ, σε πρώτη φάση προβλέπουν τη μη ανάληψη εργασιών που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ειδικότητα του κάθε εργαζόμενου (οδήγηση οχήματος για παράδειγμα) ,ή εφόσον κρίνει ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Θανάση Μάστορα, οι επιπτώσεις της εγκυκλίου Χουλιαράκη για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της παραγωγής θα είναι πολλαπλάσιες, καθώς συνεχίζει να ισχύει το embargo στις προσλήψεις. Δηλαδή, οι υπάλληλοι, λόγω της έλλειψης προσωπικού, αναγκάζονται να εργάζονται υπερωριακά. Με τη διαφορά όμως ότι οι αμοιβές για τις υπερωρίες γράφονται «στον πάγο» αφού, υπερβαίνοντας το ύψος των αποδοχών του Γενικού Γραμματέα, δεν τις πληρώνονται.

Αυτά όμως για την ώρα.

Αν η πρόσκληση του σωματείου στον επικεφαλής της Επιχείρησης και πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Μανώλη Παναγιωτάκη να παρέμβει στην κυβέρνηση δεν έχει αποτέλεσμα, τότε ΓΕΝΟΠ και Σπάρτακος ετοιμάζονται για κανονικές απεργίες.

Ήδη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του δ.σ. της ΓΕΝΟΠ για την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v