Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 18 2016

Το Υπουργείο Εργασίας, ο Λιακουνάκος και το... «αλλά» της υπόθεσης

Το Υπουργείο Εργασίας, ο Λιακουνάκος και το... «αλλά» της υπόθεσης

Ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας κατά της κλινικής «Ευρωθεραπεία-Αθήναιον Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών» με τον διακριτικό τίτλο «Νέο Αθήναιον-MD Hospital», γιατί δεν ανταποκρίνεται σ' αυτά που είχε δεσμευθεί στην τριμερή συμφιλιωτική σύσκεψη που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο, «όπως για παράδειγμα στην εξόφληση των καθυστερούμενων μισθών συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ και αφετέρου γιατί κωλυσιεργεί σκόπιμα και αρκετές φορές εκβιαστικά, "αποφεύγοντας" την οποιαδήποτε πληρωμή προς εργαζόμενους ή οργανισμούς, μέχρι και την ενδεχόμενη ένταξή της στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα».

Στην ίδια ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρεται πως η εταιρεία οφείλει πάνω από 3 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους, 1,3 εκατ. προς το ΕΤΑΑ, 1,8 εκατ. στο ΙΚΑ κ.λπ., για τα οποία έχουν διαταχθεί ΕΔΕ, διεξάγονται πολλαπλές έρευνες, ήδη συντάσσονται μηνυτήριες αναφορές και σύντομα θα ασκηθούν διώξεις και θα επιβληθούν πρόστιμα και ποινές.

Αυτονόητο είναι πως κανείς δεν επιθυμεί οι εργαζόμενοι οποιασδήποτε εταιρείας να παραμένουν απλήρωτοι (επί πολλούς μήνες μάλιστα) και είναι προφανές πως χρέος του Υπουργείου Εργασίας είναι να πιέζει τις επιχειρήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζομένους.

Υπάρχει όμως και ένα «αλλά» στην όλη υπόθεση.

Αναρωτήθηκε άραγε το Υπουργείο Εργασίας, αν σε τόσες και τόσες κλινικές (ενδεχομένως και στον προαναφερόμενο όμιλο) κάποιο άλλο Υπουργείο (του ίδιου κράτους, που διοικείται από την ίδια κυβέρνηση) οφείλει εδώ και χρόνια ένα σκασμό εκατομμύρια;

Αναρωτήθηκε δηλαδή, μήπως το ίδιο το κράτος ωθεί σε πολλές περιπτώσεις τις επιχειρήσεις να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές τους;

Και αν αναρωτήθηκε, μήπως πρόκειται να βγάλει εξίσου αιχμηρό δελτίο Τύπου, καταγγέλλοντας τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ για τις καθυστερήσεις τους;

ΥΓ: Οι επενδυτές του Χρηματιστηρίου ενδεχομένως να θυμούνται πως η συγκεκριμένη κλινική συνδέεται με τον εισηγμένο όμιλο Euromedica του (προφυλακισμένου) κ. Θωμά Λιακουνάκου.

Η απάντηση της Euromedica

Σε απάντηση του δημοσιεύματος, ο όμιλος Euromedica με επιστολή του διευκρινίζει ότι δεν διαθέτει συμμετοχή στην κλινική «Ευρωθεραπεία Αθήναιον» καθώς έχει πουλήσει το ποσοστό της.

Ειδικότερα, η εισηγμένη επισημαίνει τα εξής: 

«Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας «Euro2day.gr» με τίτλο «Το υπουργείο Εργασίας, ο Λιακουνάκος και το 'αλλά' της υπόθεσης» (18.01.2016), στο οποίο αναφέρεται ότι η εταιρία «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.» συνδέεται με τον Όμιλο EUROMEDICA, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ουδεμία απολύτως σχέση υφίσταται μεταξύ των δύο νομικών προσώπων, είτε σε επίπεδο μετοχικής σύνθεσης, είτε μέσω άσκησης ελέγχου της διοίκησης. Επιπροσθέτως, σας παραθέτουμε συνοπτικά ορισμένα αδιαμφισβήτητα στοιχεία προκειμένου να αποκαταστήσετε την αλήθεια, όσον αφορά την εταιρεία μας, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Τον Μάιο του 2003, κατά την ίδρυση της εταιρείας «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.», η εταιρεία μας συμμετείχε με ποσοστό 35%. Παράλληλα, η «EUROMEDICA A.E.», η οποία λειτουργούσε σε μισθωμένο ακίνητο της οδού Αστυδάμαντος, ιδιοκτησίας «ΒΕΛΕΝΤΖΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ», μερίμνησε στο να μισθωθεί το ακίνητο αυτό στην «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.». Λίγους μήνες αργότερα (συγκεκριμένα στις 27.02.2004), και αφού διαπιστώσαμε την αδυναμία συνεργασίας μας με τους μετόχους της «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΕ», παραχωρήσαμε, μετά από συμφωνία, αντί συμβολικού ποσού προς αυτούς, το σύνολο των μετοχών, με το οποίο συμμετείχαμε στην εν λόγω εταιρεία.

Έκτοτε όχι μόνο έπαψε να υφίσταται οποιαδήποτε σχέση με την «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.», αλλά επειδή η εταιρεία αυτή έπαυσε να μας καταβάλει τα οφειλόμενα μισθώματα από την μίσθωση του κινητού και μηχανικού εξοπλισμού, προσφύγαμε στην Δικαιοσύνη με αγωγές και διαταγές πληρωμής. Ήδη έχουμε στη διάθεση μας αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες η «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.» υποχρεούται να μας καταβάλει συνολικά το ποσό των € 1.200.000,00 περίπου, ποσό το οποίο δεν έχουμε εισπράξει ακόμη, αν και έχουμε προβεί ακόμα και σε κατάσχεση εις χείρας τρίτου (ΕΟΠΥΥ).

Στην διάθεσή σας μπορούμε να θέσουμε το σύνολο των δικαστικών αποφάσεων, μετά την πολυετή, σφοδρότατη αντιδικία που είχαμε με την «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.».

Η Διοίκηση του Ομίλου Euromedica»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v