Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2007

ΔΟΛ: Μήπως την πάτησαν με την Paperpack;

Μάλλον θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο οι άνθρωποι του ΔΟΛ για το deal που έκαναν με την Paperpack Τσουκαρίδης.

Όχι μόνο γιατί κατά το παρελθόν αγόρασαν στα ψηλά, ενώ μετέπειτα η κατάσταση στον κλάδο και στην εταιρία επιδεινώθηκε κι έτσι η μετοχή υποχρεώθηκε σε μεγάλη πτώση.

Αυτά είναι παλιά… ”ξινά σταφύλια”.

Περισσότερο τώρα θα ”πονάνε” για τον τρόπο αποχώρησης από τη συγκεκριμένη επένδυση κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Τότε ο ΔΟΛ πούλησε τη συμμετοχή του -το 36,7% που κατείχε- προς 1,38 ευρώ ανά μετοχή.

Σήμερα –δύο μόλις μήνες μετά την πώληση- η μετοχή διαπραγματεύεται γύρω στα 3 ευρώ, αφού προηγουμένως είχε φτάσει και στα... 4!

Θα πείτε βέβαια ότι ο βασικός μέτοχος της Paperpack, ο κ. Ι. Τσουκαρίδης, ο οποίος αγόρασε το μεγαλύτερο ποσοστό της συμμετοχής του ΔΟΛ, αναγκάστηκε να βγάλει από την τσέπη του έναν σκασμό λεφτά, που ενδεχομένως να μην ήταν και τόσο εύκολο.

Τα στοιχεία όμως δίνουν άλλη εικόνα!

Ο κ. Ι. Τσουκαρίδης κατέβαλε πράγματι κάτι λιγότερο από 1,5 εκατ. ευρώ (1,47) για να ανεβάσει τη συμμετοχή του από το 51,3% στο 78,54% (σ.σ. το υπόλοιπο ποσοστό του ΔΟΛ αγοράστηκε από τρίτους).

Στη συνέχεια, όμως, ο κ. Ι. Τσουκαρίδης μείωσε τη συμμετοχή του από το 78,54% στο 74,25% ρευστοποιώντας δύο πακέτα μετοχών -πάνω από τα 3 ευρώ- και εισπράττοντας έτσι γύρω στις 525 χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, ο κ. Ι. Τσουκαρίδης θα εισπράξει περίπου 320 χιλιάδες ευρώ λόγω της επιστροφής κεφαλαίου (0,11 ευρώ ανά μετοχή) που αναμένεται να εγκρίνει η επικείμενη γενική συνέλευση της εταιρίας.

Συμπέρασμα: Ο κ. Τσουκαρίδης, δίνοντας στην πράξη μόλις 850 χιλιάδες ευρώ, αύξησε το ποσοστό του από το 51,3% στο 74,25% και είδε την τιμή της μετοχής (άρα και την περιουσία του) να υπερδιπλασιάζεται…

Και το... κερασάκι στην τούρτα: Αν το φετινό turn around της εισηγμένης αποδειχτεί ότι είναι ισχυρό και έχει συνέχεια, τότε ο τίτλος ενδεχομένως να προσφέρεται και για σαφώς καλύτερες αποτιμήσεις!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v