Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2007

”Σφηνάκια” για Τζόγο, ΓΕΒΚΑ και... Eurobank

-Εταιρίες τυχερών παιχνιδιών στην αγορά της Ρουμανίας διερευνά, όπως μαθαίνουμε, Έλληνας εφοπλιστής με αυξανόμενες στεριανές δραστηριότητες.

Να έχει κατά νου το... ”δύο στα δύο”, μια και η πρώτη -άκρως επιτυχής όπως αποδείχτηκε- επένδυσή του στη στεριά ήταν ο τζόγος;

-Με τις απότομες διακυμάνσεις της μετοχής της ΓΕΒΚΑ μαθαίνουμε ότι ασχολήθηκε και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι συναλλαγές διερευνώνται, όπως και ο ρόλος δύο μεγάλων ιδιωτών, εις εκ των οποίων έχει γράψει... κατάστιχα στη ”μαύρη βίβλο” του Χ.Α.!

-Η είδηση πέρασε στα ψιλά, αλλά αν κοιτάξουμε τους... αριθμούς, μάλλον άδικα. Πέραν της κεφαλαιακής ενίσχυσης της EFG Eurobank μέσω της αύξησης κεφαλαίου κατά 1,22 δισ. ευρώ, ο όμιλος θα ενισχυθεί και με επιπλέον κεφάλαια άνω των 300 εκατ. ευρώ από την αύξηση που σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται στην EFG Properties.

Η εταιρία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας του ομίλου προγραμματίζει γενναία αύξηση, στην οποία βέβαια θα συμμετάσχει και η μητρική της Eurobank.

Με δεδομένο όμως ότι μεγάλο μέρος των νέων επενδύσεών της ενδέχεται να είναι οι αγορές λειτουργικών κτιρίων της τράπεζας, τα κεφάλαια θα... επιστραφούν, πιθανώς και ενισχυμένα.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα αποκτηθούν εννέα ακίνητα από την EFG Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v