Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 5 2007

Μαζεύουν ”προίκα” τα ΚΑΕ

Πολύ μελάνι χύνεται από χθες προκειμένου να εξηγηθεί η πρόθεση των ΚΑΕ να αγοράσουν την Elmec. Εκ πρώτης όψεως η κίνηση δείχνει να μην ενέχει μεγάλες συνέργιες, παρά μόνο τη συγκέντρωση ”κρίσιμης μάζας” αγορών και πωλήσεων από τα ΚΑΕ.

Σημειωτέον ότι αποκτώντας την Elmec Sport τα ΚΑΕ αποκτούν το 50% της Αττικά Πολυκαταστήματα, το 100% του ανενεργού Μινιόν και το 34% της Landmark που θα αναπτύξει πολυκατάστημα στο νέο εμπορικό κέντρο Golden Hall.

Επιπλέον αποκτούν δύο Factory Οutlet.

Οι δραστηριότητες της Elmec Sport στην ένδυση μένει να φανεί αν ενδιαφέρουν μακροπρόθεσμα τα ΚΑΕ. Ενδιαφέρον πάντως για κάποια τμήματα της δραστηριότητας ένδυσης υπάρχει ήδη από... τρίτους!

Τα πολυκαταστήματα της Elmec ταιριάζουν με τη στρατηγική του ”λιανεμπόρου” που έχει χαράξει για τα ΚΑΕ η Folli Follie, ενώ μένει να φανεί αν θα υπάρξουν και συνέργιες από τα θρυλικά πλέον σχέδια μεταφοράς Κινέζων τουριστών.

Αρκούν όλα αυτά για να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι τα ΚΑΕ προτίθενται να πληρώσουν τίμημα 35% υψηλότερο για να αγοράσουν την Elmec από αυτό που πλήρωσε προ τετραμήνου περίπου ο όμιλος Λασκαρίδη για να την αγοράσει από την οικογένεια Φάις;

Μάλλον όχι, καθώς η εξάλειψη κάποιων μειοψηφιών (απόκτηση του 100% της Ηπειρωτική) και οι υπεραξίες από την πώληση του Κραϊόβα δεν δικαιολογούν τη διαφορά τιμήματος.

Αυτό κάνει την αγορά να πιστεύει ότι τα ΚΑΕ μαζεύουν ”προίκα”.

Για ποιο σκοπό θα φανεί στο απώτερο(;) μέλλον…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v