Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2007

Κατσέλης: Προβλέψεις για... κλάματα!

Το να κάνει κάποιος σχέδια επί χάρτου και να εκπονεί φιλόδοξα business plans δεν είναι δύσκολο. Πολύ πιο δύσκολο είναι αυτά τα business plans να υλοποιούνται…

Κατά την προηγούμενη διετία, η διοίκηση της Κατσέλης μας είχε ”φλομώσει” στις προσδοκίες με το ψωμί τύπου bake off, που (έλεγε η διοίκηση) ήταν ικανό να διπλασιάσει τον όγκο των πωλήσεων των αρτοβιομηχανιών μέσα σε τρία ή έστω πέντε το πολύ έτη!

Κι επειδή η Κατσέλης διαθέτει το 40% της αγοράς αυτής, ”λογικό” ήταν να αναμένει κάποιος ότι στον όμιλο θα ”έβρεχε κέρδη” και κατά συνέπεια οι μέτοχοι θα ”έτρωγαν με χρυσά κουτάλια”…

Λογικό επίσης ήταν οι προβλέψεις αυτές να επηρεάσουν και κάποιους αναλυτές που τις ενσωμάτωναν ως έναν βαθμό στα μοντέλα τους.

Κι έτσι οι τιμές-στόχοι που έδιναν ”φούσκωναν” (όπως το... ψωμί) για τα καλά.

Το κακό είναι ότι η πραγματικότητα αποδείχτηκε πολύ πιο... πεζή από τις ”θεωρίες” και οι μέχρι τώρα πωλήσεις του ψωμιού bake off είναι πολύ χαμηλότερες από τις αρχικές προβλέψεις! Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένους γνώστες της αγοράς, το ύψος των πωλήσεων αυτών είναι ”οριακό”.

”Δεν βοηθά το θεσμικό πλαίσιο”, υποστηρίζουν οι παράγοντες του χώρου, αλλά τα γεγονότα δεν αλλάζουν.

Το πρώτο φετινό εξάμηνο η άνοδος του κύκλου εργασιών της Κατσέλης ήταν μόλις 3,9%. Όσο για τα κέρδη, αντί για τα ”χρυσά κουτάλια” του τριετούς business plan, είδαμε μια ”καταβύθιση” της τάξεως του... 76%!

”Κλάψε με μάνα” δηλαδή...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v